Real sa po dlhých piatich rokoch vrátil na španielsky ligový trón

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 09:52 • 2 min
Real sa po dlhých piatich rokoch vrátil na španielsky ligový trón

Madrid - Futbalisti Realu Madrid sa po piatich rokoch vrátili na španielsky ligový trón. V záverečnom 38. kole La Ligy uspeli na pôde Malagy 2:0 a v tabuľke skončili o tri body pred vlaňajším šampiónom a najväčším rivalom FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Zverencom Zinedina Zidanea stačila aj remíza, nenechali však nič na náhodu. Už v druhej minúte otvoril skóre Cristiano Ronaldo, ktorý si pripísal 25. gól v ročníku najvyššej súťaže. Karim Benzema zdvojnásobil náskok po zmene strán. Real ukoristil 33. ligovú trofej v klubovej histórii, rovnaký počet má na konte aj Juventus Turín v Taliansku.

 

Rekordní šampióni svojich krajín sa stretnú 3. júna v cardiffskom finále Ligy majstrov, kde "biely balet" zabojuje o obhajobu prvenstva. Real bude chcieť pridať do klubovej vitríny štvrtú trofej v aktuálnej sezóne, keď okrem domáceho titulu vyhral európsky Superpohár a triumfoval aj na MS klubov v Japonsku.

Svoj prvý ligový primát v pozícii kouča madridského klubu získal Zidane.

 

"Vyhrať ligu bola hlavná priorita. Real je jeden z najslávnejších klubov na svete a preto sme mu museli titul prinavrátiť. Aj fanúšikovia na to dlho čakali a som rád, že sme toto čakanie ukončili," vravel Zidane. Sezónu označil za veľmi náročnú. "Bojovali sme na viacerých frontoch, hrali v pohároch či európskych súťažiach. La Liga je podľa môjho názoru najlepšia liga na svete a vyhrať ju takýmto spôsobom je úžasné. Gratulujem všetkým mojim hráčom," dodal francúzsky kouč.

 

Cristiano Ronaldo prispel k titulu 25 ligovými gólmi. V poradí top kanonierov súťaže síce skončil na treťom mieste za barcelonskou dvojicou Lionel Messi (37 gólov), Luis Suarez (29), ale smutný z toho nebol. "Hlavný je titul, všetko ostatné je druhoradé. Získali sme ho v poslednom kole a dokázali, že sme boli v tejto sezóne najlepší. Nikto nemôže pochybovať o tom, že sme si trofej zaslúžili," vravel Portugalčan.

 

Svoju ofenzívnu oporu pochválil aj Zidane: "Vždy, keď sme od neho potrebovali gól či dôležitú prihrávku, počkal si na správny moment a potiahol tím. Je to špeciálny hráč, ktorý robí správne rozhodnutia. Tak ako všetci ostatní hráči, aj on má na titule veľkú zásluhu," tvrdil tréner Realu.

 

Real Madrid a FC Barcelona sú s počtom titulov 33, resp. 24 najúspešnejšie kluby na španielskej scéne. Ich hegemóniu narušili od roku 2000 iba Deportivo La Coruňa, dva razy Valencia a zatiaľ naposledy Atletico v roku 2014, keď zaokrúhlilo počet svojich celkových triumfov na desať. Katalánci nenadviazali na vavríny z predchádzajúcich dvoch ročníkov, 27. mája však môžu do vitríny pridať aspoň Španielsky pohár, vo finále narazia na Alaves. Ten sa umiestnil na deviatej pozícii, má príležitosť dostať sa do EL cez pohár.

 

Najviac španielskych titulov:

33 Real Madrid

24 FC Barcelona

10 Atletico Madrid

 

Prehľad majstrov La Ligy od roku 2000:

2000 Deportivo La Coruňa

2001 Real Madrid

2002 FC Valencia

2003 Real Madrid

2004 FC Valencia

2005 FC Barcelona

2006 FC Barcelona

2007 Real Madrid

2008 Real Madrid

2009 FC Barcelona

2010 FC Barcelona

2011 FC Barcelona

2012 Real Madrid

2013 FC Barcelona

2014 Atletico Madrid

2015 FC Barcelona

2016 FC Barcelona

2017 Real Madrid

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona