Real remizoval s Manchestrom 1:1 v prvom osemfinále

NETKY.SK • 14 Február 2013, 08:02 • 2 min
Real remizoval s Manchestrom 1:1 v prvom osemfinále

Real remizoval s Manchestrom 1 1 v prvom osemfinále - Futbal Futbalisti Realu Madrid remizovali v stredu v prvom osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na štadióne Santiaga Bernabeua s Manchestrom United 1 1. Do odvety 5.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Realu Madrid remizovali v stredu v prvom osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na štadióne Santiaga Bernabeua s Manchestrom United 1:1. Do odvety 5. marca na Old Trafford tak pôjdu v o čosi nádejnejšej pozícii zverenci trénera Alexa Fergusona. V druhom stredajšom súboji v Donecku domáci Šachtar remizoval s nemeckým majstrom Borussiou Dortmund 2:2.

V Madride sa v "súboji Titánov" hral od úvodným minút zaujímavý zápas plný vzruchu. Zverenci trénera Joseho Mourinha začali lepšie, v 6. minúte strelu Coentraa brankár de Gea vytlačil končekmi prstov na tyčku. Potom ale gólovo udreli "červení diabli", keď v 20. minúte výborne naskočil na loptu z rohového kopu Welbeck, stopéri Varane a Ramos zaváhali a ofenzívny futbalista United otvoril hlavou skóre. 

Real vyrovnal v 30. minúte, keď sa na skvelý center Di Mariu krásne zavesil do vzduchu Cristiano Ronaldo a tiež hlavou nechytateľne vyrovnal, pričom dodržal slovo a gól proti bývalým spoluhráčom príliš búrlivo neoslavoval. Potom prišli šance lídra Premier League, Welbeck však loptu cez Lopezove ruky neposlal do siete, a neujali sa ani strely Rooneyho a Kagawu. V nadstavenom čase prvého dejstva mohol druhý gól strelil C. Ronaldo, ale po centri Coentraa v ťažkej pozícii hlavou minul. V 61. minúte podržal hostí opäť de Gea, keď akrobaticky nohou vykopol strelu v páde Coentraa. 

"Biely balet" bol ale strelecky aktívnejší, no mohol inkasovať v 71., resp. 72. minúte. To van Persie v úniku tvrdo pálil na bránu, jeho bombu Lopez vytlačil na hornú tyč, loptu vrátili hostia do 16-ky, kde loptu opäť van Persi poslal za chrbát Lopeza, ale na bránkovej čiare Xabi Alonso vykopol. V 79. minúte Khedira z hranice pokutového územia prestrelil hradbu tiel, ale de Gea bol opäť na mieste. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť van Persie, Lopez ale jeho strelu vyrazil na roh. Prvá časť osemfinálového šlágra sa tak skončila nerozhodne, Real ale musí v odvete streliť gól ak chce postúpiť.

Šachtar remizoval s nemeckým majstrom Borussiou Dortmund 2:2

V Donecku dostal domácich do vedenia v 31. minúte Srna, ktorý zo štandardnej situácie zatočil loptu do siete hostí. Tí vyrovnali v 42. minúte, keď poľský kanonier Lewandowski využil v šestnástke zaváhanie obrancov a brankár Pjatov nemal nárok. V závere polčasu ešte mohli domáci strhnúť vedenie na svoju stranu, ale Teixeirovu strelu obrana nemeckého majstra zblokovala. V druhom polčase mali domáci prevahu, hostia hrozili z protiútokov. 

Götzeho strelu Pjatov kryl, v 64. minúte domáci sľubnú akciu nedotiahli do úspešného konca, ale v 68. minúte už striedajúci Douglas nechytateľnou strelou prekonal Weidenfellera - 2:1. Zverenci hosťujúceho kouča Jürgena Kloppa mohli vyrovnať v 73. minúte, Lewandowski ale druhý gól nepridal. V 87. minúte však nacentroval z rohu Schmelzer a hlava Hummelsa rozhodla o deľbe bodov.


Sumáre 1. osemfinále LM 2012/2013:
Real Madrid - Manchester United 1:1 (1:1)
Góly: 
30. Cristiano Ronaldo - 20. Welbeck, ŽK: van Persie, Rafael, Valencia (všetci Manchester), rozhodoval: Felix Brych (Nem.)

Zostavy:
Real: Lopez - Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao - Xabi Alonso (84. Pepe), Khedira - Di Maria (75. Modrič), Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema (60. Higuain)
Manchester: de Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Carrick, Jones - Rooney (84. Anderson), Kagawa (64. Giggs), Welbeck (73. Valencia) - van Persie
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies