Real rázne mieri do semifinále, Klopp po prehre: Súper trestal chyby

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 10:15 • 2 min
Real rázne mieri do semifinále, Klopp po prehre: Súper trestal chyby

MADRID - Najpresvedčivejší výsledok spomedzi kvarteta štvrťfinálových súbojov Ligy majstrov 2013/2014 dosiahli futbalisti Realu Madrid. Víťazstvo 3:0 ich do odvety na pôde Borussie Dortmund stavia do role obrovských favoritov na postup, Real by sa v tom prípade prebojoval do semifinále európskeho pohára číslo jeden už štvrtýkrát v rade.

slovakia

left justify in out

Španielsky tím naštartoval už v 3. minúte Gareth Bale, ktorý ťažil z akcie Benzemu s Carvajalom a šikovne obstrelil vybiehajúceho brankára Weidenfellera. V 27. minúte sa k lopte tesne za šestnástkou dostal Isco, ktorý hral namiesto chorého Di Mariu, a technickou strelou k žrdi upravil na 2:0. Tretí gól Cristiana Ronalda z 57. minúty otriasol nádejami nemeckého finalistu uplynulej sezóny LM, pričom najlepší hráč sveta sa v stredu večer tešil okrem víťazstva svojho tímu aj z dosiahnutia dvoch individuálnych úspechov. Nastúpil na jubilejný 100. zápas v LM a v tomto ročníku elitnej súťaže zaznamenal už 14. gól, čím vyrovnal rekordný zápis svojho argentínskeho soka z FC Barcelona Lionela Messiho. Pozoruhodný je fakt, že na dosiahnutie tejto cifry potreboval len osem zápasov, čo predstavuje priemer takmer dva presné zásahy na duel. Fanúšikom Realu však stuhla krv v žilách, keď v 80. minúte opustil ihrisko, no podľa slov kouča "bieleho baletu" Carla Ancelottiho nebudú Ronaldove problémy s kolenom vážne.

      

Real sa v tomto roku usiluje o zisk jubilejnej 10. trofeje Ligy majstrov v klubových dejinách. Štvrťfinále po hladkom domácom triumfe nad Borussiou má výborne rozbehnuté, no v odvete nemecký tím zrejme vsadí všetko na ofenzívnu kartu. Nastúpiť v žlto-čiernom drese už bude môcť po odpykaní trestu aj poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý štyrmi gólmi zostrelil Real vo vlaňajšom semifinále Ligy majstrov. "Urobili sme chyby a súper ich potrestal. Real zvíťazil až príliš ľahko, nekládli sme mu odpor, aký som od mužstva očakával. Najmä po taktickej stránke, pokiaľ chcete súperiť s najsilnejšími mužstvami sveta, musíte byť stopercentne pripravení. V tom sme zaostali, súperovi sme na dva góly sami prihrali. Za stavu 0:3 si už hráči neverili, boli pod tlakom, lebo prípadný štvrtý gól by bol klincom do rakvy. V odvete sa pokúsime hrať atraktívny futbal a zvíťaziť. Určite Realu nič nedarujeme a pokiaľ existuje nádej na postup, budeme sa o ňu biť," vyhlásil kouč Dortmundu Jürgen Klopp.
      

Jeho kolega Carlo Ancelotti z lavičky víťazov bol po zápase spokojný. Vlani s parížskym St. Germainom stroskotal vo štvrťfinále LM, teraz má na novom pôsobisku našliapnuté do ďalšej fázy. "Dobre sme sa na zápas pripravili a do bodky si splnili našu prácu. Prvý polčas nás stál veľa síl, viedli sme síce 2:0, ale enormné úsilie nám predsa len odčerpalo energiu. Trocha sme po zmene strán stiahli hru a hrali na brejky. Jeden nám vyšiel, Modrič pekne našiel Ronalda a ten sa v takýchto situáciách vyžíva. S výsledkom 3:0 ako aj s výkonom mužstva som spokojný. Snívame o finále, ale ešte sú pred nami tri zápasy. Najbližší už o necelý týždeň v Dortmunde, v ktorom musíme byť opatrní a nenechať sa ukolísať víťazstvom z prvého merania síl." Realu sa zatiaľ čiastočne podarilo revanšovať Dortmundu za vlaňajšie vyradenie v semifinále LM, keď vo Vestfálsku prehral vysoko 1:4 a na San Bernabeu dokázal kráľovský veľkoklub zvíťaziť už len nepostupovým výsledkom 2:0.
      

Odveta na štadióne Signal Iduna Park v Dortmunde je na programe v utorok 8. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies