Real predstavil Balea, novú posilu vítali desaťtisíce fanúšikov

NETKY.SK • 2 September 2013, 14:45 • 2 min
Real predstavil Balea, novú posilu vítali desaťtisíce fanúšikov

MADRID - Španielsky futbalový klub Real Madrid v pondelok oficiálne predstavil svoju novú posilu Garetha Balea. Waleského reprezentačného krídelníka, ktorý prestúpil do kráľovského veľkoklubu z Tottenhamu Hotspur, vítali pri prezentácii na štadióne San Bernabeu desaťtisíce nadšených fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Bale v novom pôsobisku najprv úspešne prešiel lekárskymi testami a vzápätí sa po španielsky prihovoril priaznivcom "bieleho baletu". "Ďakujem za nádherné privítanie. Tým, že som sa stal hráčom Realu, sa mi splnil môj veľký sen," vyhlásil 24-ročný futbalista, ktorého citovala agentúra AP. Bale sa v pondelok dohodol s vedením Realu na šesťročnej zmluve. Podľa predstaviteľov Tottenhamu dosiahla transferová suma 100 mil. eur, čím prekonala doterajší rekord Cristiana Ronalda, ktorý v roku 2009 prestúpil z Manchestru United za 94 miliónov eur. Španielske médiá však hovoria "iba" o čiastke 91 miliónov.

"Získali sme výnimočného futbalistu, najlepšieho hráča minulej sezóny Premier League. Je to stále mladý hráč, ktorý rád dribluje s loptou. Sny malého chlapca z Walesu sa začínajú plniť," uviedol na adresu čerstvej akvizície prezident Realu Florentino Perez, ktorý priznal, že rokovania s druhou stranou boli dlhé a náročné. "Rád by som sa poďakoval funkcionárom Tottenhamu za ich prístup. Pri prestupe bola najpodstatnejšou Baleova túžba prísť do Realu."

Bale si v španielskom klube zvolil dres s číslom 11. Rýchlonohý krídelník je prvým Walešanom a v poradí trinástym britským futbalistom v kádri Realu. Svoju premiéru v madridskom tíme by mohol absolvovať 14. septembra v ligovom stretnutí na ihrisku Villarrealu, pravda, ak bude podľa trénera Carla Ancelottiho pripravený nastúpiť po trojmesačnej hernej prestávke.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies