Real pred odvetou s Bayernom v lepšej pozícii. Zidane: Sme pripravení

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 12:38 • 2 min
Real pred odvetou s Bayernom v lepšej pozícii. Zidane: Sme pripravení

MADRID - Futbalisti Realu Madrid sú na dobrej ceste postúpiť do kyjevského finále Ligy majstrov 2017/2018.

slovakia

left justify in out

V úvodnom semifinálovom zápase zvíťazili na štadióne Bayernu Mníchov 2:1 a pred utorňajšou domácou odvetou si utvorili výhodnú východiskovú pozíciu.

 

Real v prvom stretnutí semifinále dosiahol jubilejné 150. víťazstvo od zavedenia Ligy majstrov. Španielsky klub usiluje o zisk tretej trofeje najprestížnejšej európskej súťaže za sebou práve po Bayerne v sezónach 1973/1974, 1974/1975 a 1975/1976. Bavori potrebujú na obrat ukončiť šesťzápasovú sériu prehier s Realom, v minulom ročníku s ním vypadli vo štvrťfinále. Pre Real je to najúspešnejšia šnúra proti jednému súperovi v LM popri Ajaxe Amsterdam v rokoch 2010 až 2012, keď nad holandským mužstvom triumfoval takisto šesťkrát za sebou.

 

Rekordný dvanásťnásobný európsky šampión si zahrá proti päťnásobnému majstrovi "starého kontinentu" v európskych súťažiach po 26. raz. Real zvíťazil v dvanástich dueloch, Bayern triumfoval jedenásťkrát a dve stretnutia sa skončili nerozhodne. "Pusinky" sú v elitnom kvartete LM rekordný ôsmykrát za sebou, Bayern hrá v semifinále v uplynulých siedmich sezónach šiestykrát.

 

Tréner "Merengues" Zinedine Zidane verí, že k postupu jeho tímu do finále pomôžu aj fanúšikovia. "Naši priaznivci stoja stále za nami a povzbudzujú nás. V utorok ich budeme potrebovať viac ako kedykoľvek predtým, aby sme cez Bayern postúpili. V minulej sezóne sme v Mníchove dosiahli rovnaký výsledok, no doma sme sa napokon trápili. Potrebujeme hrať najlepšie, ako vieme. Sme pripravení a dáme do toho všetko," citovala Zidanea oficiálna stránka klubu.

 

Obidve mužstvá vyhrali svoje ligové generálky a pozitívne sa naladili na utorňajší vzájomný zápas. "Biely balet" zdolal UD Leganes tesne 2:1, keď Zidane šetril takmer všetky opory. Strelecky sa presadili Gareth Bale a Borja Mayoral. "V zostave bolo desať zmien a s prístupom všetkých som spokojný. Prvý polčas bol veľmi dobrý, v druhom to bolo z našej strany slabšie. Teraz už myslíme na semifinálový duel. Nechal som odpočívať aj Sergia Ramosa s Raphaelom Varaneom, neboli úplne zdraví, ale o dva dni budú k dispozícii," uviedol 45-ročný Francúz.

 

Bayern vyhral nad Eintrachtom Frankfurt presvedčivo 4:1 aj napriek tomu, že kouč domácich Jupp Heynckes tiež doprial oddych viacerým kľúčovým hráčom. O presné zásahy sa postarali Niklas Dorsch, Sandro Wagner, Rafinha a Niklas Süle. Mníchovčania si už v predstihu zabezpečili rekordný šiesty nemecký titul v sérii.

 

Sedemdesiatdvaročný lodivod si uvedomuje náročnosť situácie, v ktorej sa Bayern nachádza po domácej prehre v prvom semifinále. "Sme v ťažkej pozícii. Analyzovali sme všetkých hráčov súpera, predovšetkým však Cristiana Ronalda, ktorý dokáže rozhodnúť veľké zápasy," citovala agentúra DPA Heynckesa, ktorý sa v LM radoval aj s Realom. V roku 1998 ho priviedol k siedmemu titulu v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži a prvému od roku 1966.

 

Hlavným tromfom hostí by mal byť poľský zakončovateľ Robert Lewandwski. "Robert je hráč svetovej extratriedy. V tejto sezóne dal 39 gólov, čo ho radí medzi absolútnu špičku," dodal Heynckess.

 

Súboj povedie ako hlavný arbiter Turek Cüneyt Cakir.

 

Liga majstrov 2017/2018 - semifinále - 2. zápas:

Real Madrid - Bayern Mníchov (utorok 1. mája, 20.45 h)

/prvý zápas: 2:1/

Rozhodca: Cüneyt Cakir (Tur.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona