Real napriek oslabeniu chce ísť ďalej, Monako vyzve Juventus

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 08:28 • 2 min
Real napriek oslabeniu chce ísť ďalej, Monako vyzve Juventus

MADRID / MONAKO - Futbalová Liga majstrov ponúkne v stredu ďalšie dva odvetné zápasy štvrťfinále. Real Madrid privíta na domácom trávniku Štadióna Santiaga Bernabéua mestského rivala Atlético, druhé stretnutie stredajšieho večera obstarajú AS Monako a Juventus Turín.

slovakia

left justify in out

Real Madrid v prebiehajúcej sezóne v siedmich vzájomných stretnutiach ešte nezvíťazil nad "Los Colchoneros". Až štyrikrát ťahal za kratší koniec, naposledy začiatkom februára v rámci Primera División na Štadióne Vicenteho Calderóna (0:4). Počas minulotýždňového duelu (0:0) "biely balet" u súpera dominoval, ale všetky jeho príležitosti zneškodnila domáca obrana Atlética na čele s vynikajúcim 22-ročným slovinským brankárom Janom Oblakom.


Posledným úspechom zverencov trénera Carla Ancelottiho proti Atléticu je nateraz pamätné minolosezónne finále LM v Lisabone, v ktorom futbalisti "kráľovského klubu" získali svoj jubilejný desiaty triumf v Lige majstrov (4:1 po predĺžení). Realu Madrid budú v stredu chýbať dôležití hráči Luka Modrič a Gareth Bale, ktorí sa zranili v sobotňajšom ligovom súboji proti Málage. Predovšetkým neúčasť Modriča, ktorý sa nedávno vrátil po štvormesačnej absencii zavinenej zranením stehenného svalu, by mohla byť pre Real neuralgickým bodom. Pre trest nebude k dispozícii ľavý obranca Marcelo a otázny je štart francúzskeho útočníka Karima Benzemu. Kouč Carlo Ancelotti je však napriek zlým správam z posledných dní optimisticky naladený a nič iné ako postup do semifinále si nepripúšťa. "Vo februári došlo v našom mužstve k poklesu formy, ale medzičasom sme sa vrátili na našu starú dobrú úroveň. Zápas proti Atléticu nám nerobí starosti, musíme sa akurát vyrovnať s niektorými absenciami kľúčových hráčov. Dúfame, že v Lige majstrov zotrváme až do jej konca. Je to pre nás veľká výzva, ale v domácom prostredí jej budeme čeliť s veľkým optimizmom. Obecenstvo na Bernabéu nám dodá potrebnú podporu," cituje portál goal.com slová trénera Realu Ancelottiho.


Očakáva sa, že Real by mohol prejsť na systém 4-4-2, v ktorom by stred poľa zabezpečovali nemeckí majstri sveta Toni Kroos a Sami Khedira a tvorba ofenzívnych akcií by ležala predovšetkým na pleciach Jamesa Rodrígueza s Iscom.


Kormidelník Atlética Diego Simeone bude musieť oželieť služby dištancovaného Maria Suáreza. Jeden z jeho najskúsenejších zverencov Raúl García si myslí, že postup "Rojiblancos" by mohol zariadiť Antoine Griezmann hrajúci vo výbornej forme, avšak varuje pred prílišným sebavedomím hráčov aj fanúšikov Atlética. "Griezmannove góly sú pre nás veľmi dôležité počas celej sezóny. Všetci hráči dávajú do toho všetko, ale on pridá vždy niečo navyše. Opäť sa prebojovať do semifinále by bolo ohromné. Musíme však zabudnúť na predchádzajúce stretnutia proti Realu. Nemôžeme myslieť na to, že sa nám v posledných zápasoch na Štadióne Santiaga Bernabéua darilo, pretože by nám to mohlo ublížiť. Nemôžeme žiť z minulosti," povedal 28-ročný rodák z Pamplony.


Kniežatá z Monaka sa budú na domácej pôde Štadióna Louisa II. snažiť zmazať jednogólové manko z prvého zápasu na turínskej pôde. Juventus zvíťazil 1:0 gólom Čiľana Artura Vidala z pokutového kopu. Vieru na úspech Monačanom dodáva aj historická bilancia proti talianskym tímom, s ktorými doteraz nikdy neťahali doma za kratší koniec. Na druhej strane, Monako uspelo vo vyraďovacej fáze niektorého z európskych pohárov proti súperovi z Apeninského polostrova z posledných šiestich prípadov iba raz - vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov 1991/92 proti AS Rím.


Juventus a Monako na seba súťažne doteraz narazili jedinýkrát - v semifinále LM 1997/98. Juventus vtedy prehral prvý duel v Monaku 2:3, odvetu však zvládol 4:1 a postúpil do finále, kde však nestačil na Real Madrid. Duel bude mať špecifický nádych pre obrancu Juventusu Patrica Evru. Tridsaťtriročný Francúz nastúpi na pôde svojho niekdajšieho zamestnávateľa, ktorého dres si obliekal v rokoch 2002 - 2006. "Monako ma v prvom zápase vôbec neprekvapilo. Práve naopak. Odohralo veľmi dobrý zápas. Myslím si, že veľa našich hráčov v prvom zápase neunieslo tlak z toho, že sme boli favoriti. V odvete to však bude iné a môžeme prevziať kontrolu nad priebehom stretnutia," povedal pre Canal Plus Evra, ktorého ako bývalého hráča Manchestru United potešilo, že Monako vyradilo v osemfinále londýnsky Arsenal. "Boli nebojácni. Keď zvíťazili na ihrisku Arsenalu, bol som na nich skutočne hrdý," dodal rodák zo senegalského Dakaru.


Kouč Monaka Leonardo Jardim po zápase v Turíne vnútorne cítil, že jeho zverenci si zaslúžili lepší výsledok, predovšetkým za dominanciu vo viacerých úsekoch zápasu. "Myslím si, že sme mali dosiahnuť viac. Ovládli sme prvých dvadsať minút v prvom aj v druhom polčase. Dúfali sme, že odídeme s lepším výsledkom. Zápas v Monaku bude úplne iný. V našej hre budú iné prvky na to, aby sme postúpili. Ukázali sme spoľahlivú organizáciu a Juventusu sme narobili skutočné problémy. Na tejto úrovni musíte ukázať určitý level efektivity a účinnosti. Myslím si, že sa nám to podarilo. Vytvorili sme si dobré príležitosti na to, aby sme postúpili do semifinále," povedal 40-ročný portugalský tréner, ktorý sa narodil vo Venezuele. Jardima však príliš nepotešila víkendová domáca remíza v Ligue 1 proti Stade Rennes (1:1). "Na konci zápasu sme postrádali intenzitu, začali sme byť unavení. Musíme sa poriadne zregenerovať a vyladiť detaily na zápas s Juventusom," cituje goal.com bývalého trénera Sportingu Lisabon.


Obidve stredajšie stretnutia majú výkop o 20.45 h SEČ. Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 24. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny.

Program stredajších odvetných stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 (oba zápasy sa začnú o 20.45 h SEČ):
Real Madrid (Šp.) - Atlético Madrid (Šp.) /20.45/ - prvý zápas: 0:0, rozhoduje: Felix Brych (Nem.)
AS Monako (Fr.) - Juventus Turín (Šp.) /20.45/ - prvý zápas: 0:1, rozhoduje: William Collum (Škót.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies