Real na MS klubov suverénny, Ancelotti: Ale až také ľahké to nebolo

NETKY.SK • 17 December 2014, 09:16 • 2 min
Real na MS klubov suverénny, Ancelotti: Ale až také ľahké to nebolo

MARAKEŠ - Futbalisti Realu Madrid sa stali prvými finalistami 11. ročníka majstrovstiev sveta klubov FIFA v Maroku. Úradujúci európsky šampión zdolal v prvom semifinále v Marakeši víťaza Ligy majstrov zóny CONCACAF Cruz Azul z Mexika hladko 4:0.

slovakia

left justify in out

Zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho natiahli sériu víťazných súťažných zápasov už na číslo 21. Zápas z Rabatu preložili do Marakeša a bolo to dobré rozhodnutie, na Le Grand Stade sa na kvalitnom teréne hral zaujímavý duel. Mexičania v základe s troma Argentínčanmi a Ekvádorčanom Joaom Rojasom statočne bojovali, mali svoje šance, no nepremenili ich a tak výsledok je pre nich krutý. "Nebol to zase úplne ľahký zápas. Casillas patril k našim najlepším hráčom, to hovorí samo za seba. Mal niekoľko výborných zákrokov a zlikvidoval penaltu," povedal Ancelotti, ktorý vychválil aj Cristiana Ronalda. Ten síce gól nedal, ale prezentoval sa dvoma asistenciami. "Nie je dôležitý len pre jeho góly. Teraz pripravil dva góly. Bol efektívny a hral pre spoluhráčov," dodal kouč Realu.

 

Cruz Azul si gól aj zaslúžil a veľmi blízko bol k nemu v druhom polčase, keď Pablo Barrera peknou strelou trafil žrď Casillasovej brány. "Sú naozaj jeden fantastický tím. Majú kapacity skórovať proti vám kedykoľvek a z akejkoľvek situácie. Skúsili sme hrať najlepšie ako vieme, no bolo to ťažké. Gratulujeme Realu k tomu, čo predviedol," povedal tréner mexického klubu Luis Fernando Tena.

 

Pre Real jedinou zlou správou je svalové zranenie autora prvého gólu Sergia Ramosa, ktoré ho zrejme vyradí z finále. V ňom sa "biely balet" stretne s úspešnejším zo stredajšieho druhého semifinále medzi novozélandským Aucklandom City FC a juhoamerickým šampiónom San Lorenzom. Finále i duel o 3. miesto sú na programe v sobotu 20. decembra. V minulej edícii sa z triumfu na prestížnom turnaji tešili futbalisti nemeckého Bayernu Mníchov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona