Real môže šancou zachrániť pokazenú sezónu v Copa del Rey

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 13:28 • 2 min
Real môže šancou zachrániť pokazenú sezónu v Copa del Rey

MADRID - Futbalisti Realu Madrid majú poslednú šancu zachrániť zbabranú sezónu. "Biely balet" neobhájil titul v najvyššej španielskej súťaži, získal ho tradičný rival FC Barcelona, a neprebojoval sa ani do finále Ligy majstrov 2012/2013.

slovakia

left justify in out

Jedinou náplasťou pre zverencov Josého Mourinha a fanúšikov Realu môže byť úspech v národnom pohári. Vo finále Copa del Rey si mužstvo zo Štadióna Santiaga Bernabéua zmeria sily s mestským rivalom Atléticom Madrid. Úvodný výkop stretnutia je na programe v piatok 17. mája o 21.30 h a jeho hlavným arbitrom bude menej známy Carlos Clos Gómez. Zástupcovia Realu, Atlética a Kráľovskej španielskej futbalovej federácie sa dohodli, že finále národnej pohárovej súťaže sa uskutoční niekde v Madride. Prednosť dostal San Bernabéu pred domovským stánkom Atlética, keďže Štadión Vicenteho Calderóna má o 25-tisíc miest nižšiu kapacitu.

Real síce skončí v Primera División na druhej pozícii, ale fanúšikovia ani vedenie klubu nie sú nadšení z tohto umiestnenia. Titul totiž už v predstihu získal jeho katalánsky arcirival. Naopak, v Atléticu môžu byť spokojní s končiacim sa ročníkom. Mužstvo pod vedením Diega Simeoneho ukázalo peknú futbalovú tvár. V najvyššej španielskej súťaží obsadí tretiu priečku a zahrá si finále Copa del Rey. Najväčšou mierou sa o vzostup postaral kolumbijský kanonier Radamel Falcao, ktorý dal v dlhodobej ligovej súťaži úctyhodných 28 gólov, ďalšie dva pridal v španielskom Kráľovskom pohári a raz skóroval aj v EL UEFA. 

Atlético nezískalo žiadnu významnú domácu trofej od sezóny 1995/1996, keď sa jeho futbalisti tešili z triumfu práve v Copa del Rey. Odvtedy sa ešte dvakrát dostali do finále tejto súťaže. Naopak, Real sa takmer v každom ročníku tešil zo zisku nejakej trofeje. Naposledy vlani v auguste získal Španielsky superpohár. Jeho zatiaľ posledné celkové prvenstvo v Copa del Rey sa zrodilo pred dvoma rokmi, celkovo má na konte 18 triumfov z tejto súťaže, čo ho v historických štatistikách radí na tretiu pozíciu. Atlético je s deviatimi úspechmi na štvrtom poste. Viac získali Athletic Bilbao (23) a rekordér FC Barcelona - 26 primátov. 

V médiách sa čoraz častejšie špekuluje, že po sezóne ukončí svoje pôsobenie na lavičke Realu José Mourinho. Portugalčana spájajú s návratom do anglického klubu FC Chelsea. Do jeho nemilosti upadla klubová legenda brankár Iker Casillas, ktorý po vystrábení sa zo zranenia ruky ani raz nedostal príležitosť v súťažnom zápase. Mourinho dôveruje Diegovi Lópezovi. V drese "bieleho baletu" sa v piatkovom stretnutí neobjaví zranený francúzsky stopér Raphael Varane a otáznik visí nad štartom nemeckého reprezentanta Mesuta Özila, doliečujúceho si zranenie členka. V ofenzíve sa však Mourinho môže spoľahnúť na neuveriteľnú kvalitu v osobách Cristiana Ronalda, Ángela Di Maríu, Karima Benzemu a Gonzala Higuaína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies