Real Madrid zostal na čele rebríčka príjmov, Bayern klesol

NETKY.SK • 12 Január 2017, 18:38 • 2 min
Real Madrid zostal na čele rebríčka príjmov, Bayern klesol

BERLÍN - Real Madrid si udržal prvenstvo v rebríčku príjmov európskych futbalových klubov, ktorý vo štvrtok zverejnila UEFA vo svojej každoročnej finančnej správe.

slovakia

left justify in out

Real dosiahol za rok 2015 tržby vo výške 578 miliónov eur, čo je o 28 miliónov viac ako rok predtým. Na druhú priečku odsunul svojho španielskeho konkurenta FC Barcelona (561 miliónov), na tretie miesto poskočil Manchester United s príjmom 521 miliónov eur.

 

Štvrtý je francúzsky šampión Paríž St. Germain (484 miliónov), z tretieho na piate miesto klesol bundesligový Bayern Mníchov s tržbami vo výške 474 miliónov eur. Čísla nie sú úplne totožné s tými, ktoré predkladajú kluby, pretože UEFA do nich nezapočítava príjmy z prestupov.

Podľa UEFA sú príjmy európskych klubov v porovnaní s rokom 1996 až šesťnásobne vyššie, tridsať najlepších klubov ich má v súhrnnej výške 8,9 miliardy eur. Nárast zaznamenali predovšetkým kluby z anglickej Premier League, informovala agentúra DPA.

 

Európa má podľa štúdie pod kontrolou 82 percent globálneho trhu s hráčmi, v rámci kontinentu je na prvom mieste Premier League (4,4 miliardy eur) pred španielskou La Ligou (3,25), talianskou Serie A (2,575) a nemeckou Bundesligou (2,38 miliardy).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies