Real Madrid získal brankára Kika Casillu, odborníci vidia jeho pozíciu neisto

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 15:12 • 2 min
Real Madrid získal brankára Kika Casillu, odborníci vidia jeho pozíciu neisto

BARCELONA - Scenár s angažovaním Kika Casillu ako nádejného nástupcu španielskeho reprezentačného gólmana Ikera Casillasa v klube Real Madrid sa začína napĺňať.

slovakia

left justify in out

Doterajší zamestnávateľ 28-ročného gólmana Espanyol Barcelona potvrdil prestup. "Kiko Casilla odíde do Realu Madrid," uviedol prezident klubu Joan Collet. Casilla je odchovanec Realu Madrid, od roku 2008 je kmeňovým hráčom Espanyolu Barcelona. Vlani debutoval v španielskom reprezentačnom drese v prípravnom zápase proti Nemecku. Pripísal si tiež päť štartov za výber Katalánska.


Twitterovské konto webu WhoScored.com prišlo v súvislosti s Casillom s jednou zaujímavosťou. Žiadny iný brankár v španielskej Primera División nemal v posledných dvoch sezónach viac zákrokov ako práve Casilla (209). Odborníci však upozorňujú, že príchod Casillu by ešte neznamenal jeho pevnú pozíciu medzi troma žrďami Realu. Nový tréner Rafael Benítez disponuje aj iným kvalitným brankárom - Keylorom Navasom z Kostariky, ktorý bol vyhlásený za jedného z najlepších na MS 2014 v Brazílii.


Dlhoročný gólman Casillas opúšťa madridský klub po 25 rokoch od chvíle, keď tam ako 9-ročný žiačik prvýkrát zaklopal na dvere futbalovej akadémie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona