Real Madrid za polčas sfúkol Sevillu: Ronaldo siedmy rok po sebe s 50 gólmi

NETKY.SK • 10 December 2017, 15:42 • 2 min
Real Madrid za polčas sfúkol Sevillu: Ronaldo siedmy rok po sebe s 50 gólmi

MADRID - Úradujúci španielsky futbalový šampión Real Madrid sa, zdá sa, konečne dostáva do formy, na akú boli fanúšikovia v ostatných dvoch sezónach zvyknutí.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" v doterajšom priebehu ligového ročníka 2017/2018 hneď niekoľkokrát postrácal body s papierovo slabšími súpermi, no v dueli s FC Sevilla neponechal nič na náhodu. Konto Andalúzanov už do prestávky zaťažil piatimi gólmi, v druhom polčase pohodlne kontroloval hru a napokon triumfoval 5:0.

"Cítime sa skvele, pretože sme strelili päť gólov a udržali si čisté konto proti Seville, ktorá dokáže dostať do problémov akéhokoľvek súpera. Bolo dôležité získať tri body, takže sme spokojní. Zvolil som štýl 4-4-2, pretože sme chceli eliminovať krídelnú hru Sevilly. Podali sme naozaj kompletný výkon," povedal po stretnutí tréner Realu Zinedine Zidane. Na otázku, či jeho zverenci predviedli najlepšiu úvodnú štyridsaťpäťminútovku v tejto sezóne, odvetil: "Nemyslím si to. Možno z pohľadu gólov to tak bolo, ale najlepšiu hru sme predviedli proti San Sebastiánu a Borussii Dortmund v Lige majstrov."

Francúzsky kouč mal pred stretnutím problémy so zložením defenzívnej formácie. Pre kartové tresty nemohli nastúpiť Dani Carvajal a Sergio Ramos, zranenie nepustilo do zápasu Raphaela Varana. Namiesto nich hrali Jesús Vallejo, Nacho Fernández a Achraf Hakimi, poslední dvaja navyše skórovali. Do streleckej listiny za zapísal taktiež nemecký majster sveta Toni Kroos a dvakrát aj najlepší svetový futbalista Cristiano Ronaldo, ktorý pred úvodným výkopom na Štadióne Santiaga Bernabéua ukázal fanúšikom svoju piatu Zlatú loptu, ktorú vo štvrtok získal na slávnosti v Paríži.

Ako pripomenul ruský Sport Express, 32-ročný Portugalčan sa zásluhou sobotňajších dvoch gólov stal historicky prvým hráčom, ktorý v siedmich po sebe idúcich rokoch zaznamenal aspoň 50 presných zásahov.

"Mám veľkú radosť z Cristiana, je to preňho perfektný týždeň. Som však spokojný s výkonom všetkých hráčov. Aj chlapci, ktorí nedostávajú toľko šancí, odviedli fantastickú prácu," doplnil 45-ročný rodák z Marseille.

Real sa v najbližších dňoch predstaví na MS klubov v Spojených arabských emirátoch, kde obhajuje minuloročný triumf. V semifinále sa v stredu stretne s domácim tímom Al-Džazíra (začiatok o 18.00 h SEČ). "Naším cieľom je hrať tak ako v ostatných zápasoch. Proti Dortmundu a Seville sme strelili dovedna osem gólov, ale už v stretnutiach predtým sme hrali dobre. Musíme naďalej pokračovať v našej práci," skonštatoval Zinedine Zidane. V jeho nominácii na MS klubov sa objavili aj nedávno zranení Raphael Varane a Gareth Bale.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies