Real Madrid vyhral vo finále Španielskeho pohára nad FC Barcelona

NETKY.SK • 21 Apríl 2011, 07:09 • 2 min
Real Madrid vyhral vo finále Španielskeho pohára nad FC Barcelona

Real Madrid vyhral vo finále Španielskeho pohára nad FC Barcelona

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Realu Madrid vyhrali v stredu vo finále Španielskeho kráľovského pohára nad rivalom FC Barcelona 1:0 po predĺžení. O triumfe Realu na štadióne Mestalla vo Valencii rozhodol jediným presným zásahom zápasu portugalský kanonier Cristiano Ronaldo v 103. minúte nechytateľnou hlavičkou. Real na pohárovom tróne mení FC Sevillu.
      Real získal prvú trofej po troch rokoch, rovnako prvú pod portugalským trénerom Jose Mourinhom. Celkovo je to pre neho už 18. prvenstvo v Copa del Rey, naposledy ho vyhral v roku 1993. Barcelona sa stretla s Realom vo finále národného pohára po 21 rokoch, celkovo hrali vo finále tieto tímy šesťkrát, trikrát sa z triumfu tešili Katalánci.
      Duel bol druhým zo štyroch vzájomných konfrontácií týchto rivalov v priebehu 18 dní, v sobotu sa v La Lige na Santiago Bernabeu zrodila remíza 1:1 a "Barca" tak už zrejme nepríde o majstrovský titul. Koncom apríla, resp. začiatkom mája sú na programe ešte dve konfrontácie "El Clasica" v semifinále elitnej Ligy majstrov 2010/2011.

      finále Španielskeho pohára 2010/2011:
      FC Barcelona - Real Madrid 0:1 po predĺžení (0:0)
      Gól: 103. Cristiano Ronaldo, ČK: 120.+1 Di Maria (Real)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona