Real Madrid v piatok môže zaokrúhliť na 20 víťazstiev v rade

NETKY.SK • 11 December 2014, 12:03 • 2 min
Real Madrid v piatok môže zaokrúhliť na 20 víťazstiev v rade

MADRID - Futbalisti Realu Madrid môžu v piatok zlepšiť vlastný národný rekord v počte víťazstiev v súťažných stretnutiach v rade.

slovakia

left justify in out

Ak uspejú od 20.45 h na pôde zachraňujúcej sa Almeríe v 15. kole najvyššej španielskej dlhodobej súťaže, bude to ich jubilejný 20. triumf bez prerušenia. "Biely balet" sa utorňajším domácim úspechom 4:0 proti bulharskému Ludogorcu Razgrad v záverečnom 6. kole B-skupiny Ligy majstrov odpútal v historickom prehľade od FC Barcelona. Donedávna platné španielske maximum Kataláncov s 18 položkami pochádza z obdobia medzi októbrom 2005 a januárom 2006. Real ho vyrovnal v sobotu v lige na Štadióne Santiaga Bernabéua proti Celte Vigo (3:0). O tri dni neskôr osamel na čele.

 

Madridčania, ktorí pod vedením talianskeho kouča Carla Ancelottiho doslova valcujú súperov, majú počas súčasnej série skóre 70:9. Úradujúci kontinentálny šampión Real je stopercentný od prehry 1:2, ktorú inkasoval 13. septembra doma od mestského rivala Atlética. V Primera División vedie o dva body pred Barcelonou. 

 

"Dosiahli sme to zásluhou mimoriadnej koncentrácie a neskutočnej porcie profesionality. Nie je jednoduché vyrukovať na každučký zápas s takou úrovňou motivácie a horlivosti, akú moji zverenci predvádzajú. Uvedomujem si, že disponujem výnimočným kádrom," povedal Ancelotti podľa webu FIFA. 

 

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Isco a Toni Kroos v utorok hrali ako jediní z obvyklého základu, keďže Real už mal istotu postupu do osemfinále LM. Teraz sa zrejme vrátia do diania už od úvodných minút Iker Casillas, Sergio Ramos či Karim Benzema. James Rodríguez pribudol k maródujúcim Lukovi Modričovi a Samimu Khedirovi, vynechá aj MS klubov FIFA v Maroku. Real začne v semifinále v utorok 16. decembra v Rabate proti úspešnému z duelu Western Sydney Wanderers (Aus.) - Cruz Azul México City (Mex.). 

Almería nevyťažila z ostatných troch ligových konfrontácií s Realom ani bod, má z nich príšerné skóre 1:17. Madridčanov naposledy zdolala 2. februára 2008. V Primera División 2014/2015 čaká na trojbodový zápis od 28. septembra, doma má bilanciu 0-3-4, ťahá šnúru troch ligových prehier na svojom trávniku. Figuruje na 17. priečke v tabuľke s 10 bodmi (2-4-8, skóre 11:20), toľko ich nazbierali aj Córdoba, La Coruňa a Elche pod čiarou zostupu. V pondelok inkasovala Almería debakel 2:5 na pôde Eibaru, v utorok sa skončilo pôsobenie kouča Francisca Rodrígueza. Pokračovateľ ešte nie je známy. Prípravu dočasne vedie Miguel Rivera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies