Real Madrid predĺžil čiernu sériu bez gólu na 4 zápasy: Je najdlhšia od roku 1985

NETKY.SK • 7 Október 2018, 09:07 • 2 min
Real Madrid predĺžil čiernu sériu bez gólu na 4 zápasy: Je najdlhšia od roku 1985

VITORIA-GASTEIZ - Real Madrid po ďalšom bezzubom výkone prehral na trávniku Deportiva Alavés 0:1 v 8. kole najvyššej španielskej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Čierna séria Realu bez streleného gólu sa predĺžila na štyri zápasy a celkovo jeho strelci neskórovali už 409 minút. Je to najhoršia takáto séria za posledných 33 rokov. Predtým naposledy sa to kráľovskému veľkoklubu stalo ešte v apríli 1985, vtedy jeho hráči nestrelili gól dokonca v piatich zápasoch.

Aktuálnu čiernu sériu s Julenom Lopeteguim na lavičke začali "Los Blancos" prehrou so Sevillou (0:3), zvýraznili ju bezgólovou domácou remízou s mestským rivalom Atléticom a nečakane pokračovali aj v utorkovom súboji Ligy majstrov, kde ako obhajcovia trofeje prehrali na trávniku CSKA Moskva (0:1). Zatiaľ posledným nečakaným nezdarom je prehra s Alavésom, ktorú zariadil hlavičkou v piatej minúte nadstaveného času Manu García. Hostia podcenili štandardnú situáciu po rohovom kope domácich a García hlavičkoval do odkrytej bránky. Alavés sa ocitol priebežne na treťom mieste tabuľky a bodovo sa dotiahol na Real aj vedúci FC Barcelona. Katalánci však ešte len absolvujú svoj súboj 8. kola v nedeľu večer vo Valencii. Štatistický portál OptaJose pripomína, že 32-ročný skúsený stredopoliar Manu García strelil proti Realu dva góly v posledných dvoch domácich zápasoch v La Lige, čo najlepšia bilancia spomedzi všetkých hráčov v súťaži.

"Los Blancos" sa v La Lige strelecky nepresadili v troch zápasoch po sebe prvýkrát od mája 2002. Tréner Lopetegui sa však snaží zostať nad vecou a nebije na poplach. "Áno, sme sklamaní, lebo sme chceli vyhrať. Tréner stále čaká od svojich hráčov, že nastúpia v najlepšej forme a budú strieľať góly. Zápas sme začali naozaj dobre, ale tie góly neprišli. Za to sme nakoniec boli potrestaní. Neprežívame dobré obdobie, ale nesmieme byť negatívni. Máme len október a v najhoršom prípade budeme za Barcelonou zaostávať o 3 body. S gólmi príde aj upokojenie v našich mysliach," zhodnotil Lopetegui na pozápasovej tlačovej konferencii.

Na otázku, či ho nemáta možný koniec v pozícii trénera jedného z najsledovanejších futbalových klubov sveta, Lopetegui odpovedal: "Takto neuvažujem."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies