Real Madrid má údajne polmiliardové dlhy

NETKY.SK • 9 Október 2013, 14:11 • 2 min
Real Madrid má údajne polmiliardové dlhy

MADRID - Futbalový Real Madrid má údajne vyše polmiliardové dlhy. Kým prezident klubu Florentino Pérez hovorí len o 90-miliónových záväzkoch, podľa Carlosa Mendozu, šéfa Združenia cenných madridských hodnôt, je táto suma až 541 miliónov eur. Mendoza sa na nezrovnalosti v účtovníctve snažil upozorniť už počas septembrového valného zhromaždenia, Pérez ho však vtedy umlčal. V utorok však denník AS priniesol jeho čísla.

slovakia

left justify in out

"Študovali sme účty a rozpočet a objavili sme veci, ktoré prezident nikdy nevysvetlil. Vďaka nim nás znepokojuje budúcnosť. Klubový dlh je 541 miliónov eur vrátane krátkodobých i dlhodobých záväzkov. Florentino uznáva iba finančné dlhy voči bankám za 90 miliónov eur. Real má však aj iné podlžnosti hráčom, klubom, športovým združeniam, dodávateľom. To všetko má dohromady hodnotu 541 miliónov. Je to dvojnásobok sumy ako mal Florentino pri nástupe," povedal pre denník AS Mendoza, ktorému sa nezdajú v súčasnosti plány prezidenta Realu zrekonštruovať Štadióna Santiaga Bernabeua za 400 miliónov eur.

Mendoza akceptuje správy, že Real je momentálne najbohatší svetový klub. Podľa neho však výdavky nekopírujú zvyšovanie príjmov a rastú rýchlejšie. "Náklady dosiahli oveľa prudší nárast," priznáva Mendoza. Združeniu sa nepozdáva ani nákupná politika vedenia bieleho baletu. Do Realu prišli od roku 2003 počas Pérezovej éry posily za 800 miliónov eur. "Čo vyhrali? Raz ligu a raz pohár. Tento model je jednoducho neefektívny," priznáva Mendoza.

Informácie pochádzajú zo španielskeho denníka AS a portálu World Soccer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona