Real Madrid kraľuje La Lige,Mourinho hovorí o najťažšom titule v kariére

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 11:21 • 2 min
Real Madrid kraľuje La Lige,Mourinho hovorí o najťažšom titule v kariére

Real Madrid kraľuje La Lige,Mourinho hovorí o najťažšom titule v kariére - Futbal Španielsky futbalový klub Real Madrid musel v ceste za vytúženým 32. ligovým triumfom prekonať niekoľko tímových i osobných rekordov.

slovakia

left justify in out

img

Španielsky futbalový klub Real Madrid musel v ceste za vytúženým 32. ligovým triumfom prekonať niekoľko tímových i osobných rekordov. Katalánsky veľkoklub z Barcelony totiž bojoval do posledného dychu a definitívnu bodku v neľútostnom súboji o prvenstvo napísalo až stredajšie víťazstvo "bieleho baletu" 3:0 na pôde Athletica Bilbao.
      Real nastrieľal v doterajšom priebehu ligovej sezóny rekordných 115 gólov, čo sa doteraz nijakému tímu v Španielsku nepodarilo. Okrem toho sa prvýkrát podarilo prekročiť dvadsaťgólovú hranicu až trom hráčom z jedného tímu: Cristiano Ronaldo vsietil 44 gólov, Gonzalo Higuaín 22 a Karim Benzema 20. Osobitnú pozornosť si zaslúži tréner José Mourinho, ktorý dokázal priviesť svoje tímy k absolútnemu prvenstvu až v štyroch veľkých európskych súťažiach: v rodnom Portugalsku FC Porto, v Anglicku londýnsku Chelsea, v Taliansku Inter Miláno a momentálne aj madridských "Los Blancos". Hodnotu víťazného ťaženia v La Lige ešte zvýrazňuje fakt, že dokázal predstihnúť tím z barcelonského Nou Campu, ktorý mnohí futbaloví experti považujú za najlepší tím všetkých dôb.
      "Vyhral som titul v Portugalsku, Anglicku aj Taliansku, ale boj o tento bol najnáročnejší. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí s tímom trpeli a stále ho podporovali. Všetkým im gratulujem, najmä však našim rodinám, ktoré trpeli najviac," povedal Mourinho pre klubový portál realmadrid.com. Ani kanonier Christiano Ronaldo, ktorého gólový apetít dve kolá pred koncom súťaže prekonal o dva góly len Lionel Messi, nešetril prejavmi radosti: "Som neuveriteľne šťastný. Všetci zažívame veľkú radosť, keďže sme po desaťmesačnom boji dosiahli náš cieľ. Súťaž je omnoho náročnejšia, keď v nej hráte proti tímu ako je Barcelona. Boli sme však lepší." Na margo streleckých pretekov s Messim povedal: "Najviac som túžil po ligovom triumfe. Dve zlaté kopačky už mám a bolo by pekné pridať k nim ďalšiu. Ak sa to však nepodarí, nebude ma to veľmi trápiť."
      Víťazstvo titulu po štyroch sezónach si vychutnával aj kapitán a dlhoročná opora v bráne Realu či španielskej reprezentácie Iker Casillas: "Bola to dlhá a náročná sezóna, my sme sa však oproti minulému roku kvalitatívne zlepšili. Nebolo jednoduché ukončiť nadvládu Barcelony, keďže máme mladý tím. Každým rokom sme však rástli." Real okúsil trpkosť prehry počas sezóny len dvakrát: v Levante po výsledku 0:1 a na domácom ihrisku s Barcelonou v pomere 1:3. 115 gólov v sieti súperov a len 30 inkasovaných však viedlo k celkovému ligovému víťazstvu. Keďže tím má na konte 94 bodov a ešte dva zápasy k dobru, okrem individuálnych cieľov hráčov sa jasne ukazuje výzva dosiahnuť stobodovú hranicu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona