Real Madrid - FC Barcelona 2:2 v prvom dueli španielskeho Superpohára

NETKY.SK • 15 August 2011, 11:56 • 2 min
Real Madrid - FC Barcelona 2:2 v prvom dueli španielskeho Superpohára

Real Madrid - FC Barcelona 2:2 v prvom dueli španielskeho Superpohára

slovakia

left justify in out

img

V úvodnom zápase španielskeho Superpohára remizovali futbalisti Realu Madrid s úhlavnými rivalmi z FC Barcelona 2:2. Odvetný duel sa uskutoční v stredu na pôde úradujúceho španielskeho i európskeho šampióna na barcelonskom štadióne Nou Camp a Barcelončania v ňom už budú môcť počítať s novou posilou z Arsenalu Cescom Fabregasom.
      "Ešte v príprave zaostávame, takže pre nás je táto remíza skvelým výsledkom proti Realu, ktorý hral veľmi dobre," tvrdil po zápase tréner hostí Pep Guardiola, ktorý doprial ostrý debut pre novú posilu - len 20-ročného stredopoliara Alexisa Sancheza. Na mieste Xaviho sa v strede poľa predstavil aj Sanchezov rovesník Thiago Alcantara. Naopak pre zranenia chýbali Carles Puyol a Gerard Pique (v druhom polčase ale nastúpil) a šancu v obrane dostali Javier Mascherano a Eric Abidal.
      V prvom súboji v Madride sa domáci ujali vedenia už v 13. minúte po strele Mesuta Özila. V poli mali jednoznačnú prevahu a hostia sa k prvej strele dostali až v 35. minúte, keď Messi našiel voľného Villu, ten sa zbavil Sergia Ramosa a ponad brankára Ikera Casillasa skóroval. Ešte pred prestávkou dostal Real aj druhý úder, keď sa Messi aj trochu so šťastím predral cez viacero brániacich súperov do šestnástky a prekonal Casillasa. Po prestávke sa tlak bieleho baletu stupňoval a aj po vyrovnaní Alonsom mali niekoľko dobrých šancí na víťaznú strelu. Guardiolovi sa ale podarilo ubrániť si bilanciu bez prehry na Bernabeu.
      Domáci tréner Jose Mourinho sa medzi novinárov neunúval a radšej vyslal asistenta Aitora Karanku. "Asi sme nezískali výsledok, aký sme si zaslúžili, ale potešil nás výkon tímu. Výsledok má takú sladko-kyslú príchuť, ale ukázali sme, že sme lepším kolektívom ako vlani," vyhlásil Karanka.

      Španielsky Superpohár, 1. zápas - sumár:
      Real Madrid - FC Barcelona 2:2 (1:2)
      Góly: 13. Özil, 55. Alonso - 36. Villa, 45. Messi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies