Real Madrid do jarného osemfinále, blízko postupu aj Bayern

NETKY.SK • 4 November 2011, 04:10 • 2 min
Real Madrid do jarného osemfinále, blízko postupu aj Bayern

Real Madrid do jarného osemfinále, blízko postupu aj Bayern - Futbal V stredajších zápasoch 4. kola Ligy majstrov 2011/2012 si vybojovali definitívny postup do jarného osemfinále len futbalisti Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

img

V stredajších zápasoch 4. kola Ligy majstrov 2011/2012 si vybojovali definitívny postup do jarného osemfinále len futbalisti Realu Madrid. 
"Biely balet" zvíťazil v zápase A-skupiny na ihrisku Olympique Lyon 2:0 a dva zápasy pred skončením skupinovej fázy má na konte 12 bodov a skóre 10:0. Zverenci trénera Joseho Mourinha tak postúpili bez straty kvetinky, pričom o druhom postupujúcom sa rozhodne medzi Ajaxom Amsterdam a Lyonom. "Odohrali sme kvalitný zápas. Vytvorili sme si množstvo príležitostí už v prvom polčase. Mohli sme však poistiť vedenie skôr, i keď po vedúcom góle sme sa upokojili. Vďaka výhre v Lyone a zisku 12 bodov však už postupujeme ďalej. Chceli by sme dokončiť túto fázu na prvom mieste v skupine, aby sme mali výhodu v osemfinále," povedal po triumfe na Stade Gerland portugalský stratég Mourinho. 
Už len krôčik o postupu medzi posledných šestnásť tímov je aj Bayern Mníchov. Futbalisti bavorského klubu po jednoznačnom priebehu v prvom polčase zvíťazili nad SSC Neapol len tesne 3:2, pričom všetky góly domácich dal Mario Gomez. Nemecký reprezentačný kanonier tak zaznamenal tretí hetrik v tejto sezóne, pričom vyrovnal v skupinovej fáze päťgólový účet najlepšieho strelca Lionela Messiho z FC Barcelona. Navyše, Gomez zaznamenal 13 presných zásahov v posledných 11 dueloch klubovej súťaži číslo jeden. Lenže po zmene strán ubrali zverenci Juppa Heynckesa nohu z plynu a nakoniec bola z toho dráma. 
"Nemôžeme po vedení 3:0 v zápase začať hrať tak bezstarostne. Povedal som hráčom pred stretnutím, že to bude náročné až do konca. Hráči Neapolu sa nikdy nevzdávajú, majú vysokú morálku a keď ide o bojovnosť, súboje a behanie, tak majú navrch. Naši chlapci sa presvedčili, že na tejto úrovni nedostanú nič zadarmo. Môžeme byť radi, že sme to dotiahli do víťazného konca. Oceňujem pohotovosť Gomeza pri góloch, ale ešte viac ma teší spôsob, akým bojoval pre tím," poznamenal skúsený kouč Bayernu. 
Talianske mužstvo, ktoré v úlohe kapitána viedol Slovák Marek Hamšík, zaznamenalo prvý gól ešte v závere prvého polčasu po štandardnej situácii, kedy do siete hlavičkoval obranca Federico Fernandez. Argentínsky stopér nastúpil namiesto Paola Cannavara a gólovo dupľoval hlavičkou v 79. minúte, keď využil opäť "štandardku". Futbalisti Bayernu však dôležité tri body ustrážili a na štadióne Allianz Arena vyhrali už deviaty súťažný duel v rade pri skóre 36:2. Naopak, zverenci Waltera Mazzarriho si skomplikovali situáciu a v tabuľke klesli na tretiu priečku. 
"Nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať, najmä za výkon po zmene strán. Hrali sme síce proti jednému z najsilnejších tímov v Európe, ale sme sklamaní. Hráči predviedli statočný výkon v druhom polčase, snažili sa vyrovnať, ale zdalo sa, že je to nemožné. Bayern začali lepšie a nakoniec aj potvrdil, že má viac skúseností. Pred dvoma týždňami sme s ním remizovali, no myslím, že v odvete sme hrali lepšie ako doma. Zaslúžili sme si lepší rezultát," skonštatoval Mazzarri.
Zaváhanie tímu spod Vezuvu v "skupine smrti" využili futbalisti Manchestru City, ktorí po víťazstve nad Villarrealom 3:0 poskočili v A-skupine na postupové druhé miesto. Dva góly hostí dal na štadióne El Madrigal Yaya Toure. Naopak, "žltá ponorka" pokračuje v rozpačitej sezóne, klesá v tabuľke španielskej ligy a bez bodu je zatiaľ v skupinovej fáze LM. "Snažíme sa v každom zápase posúvať dopredu, ale nie je to jednoduché. Už teraz nás čaká o 60 hodín ďalší duel, takže máme náročný program. Budeme musieť opäť obmeniť zostavu, ale ak chceme byť schopní konkurovať najlepším tímom na tejto úrovni, musíme si na to zvyknúť. Neustále napredujeme a aj keď stále máme čo zlepšovať, tri body po výhre nad Villarrealom nás tešia," povedal Roberto Mancini, tréner lídra anglickej Premiership, ktorý v Španielsku vôbec neposlal do hry Edina Džeka a Garetha Barryho, pričom Sergio Agüero nastúpil iba na záverečnú štvrťhodinu.
Aj po 4. kole skupinovej fázy naďalej zostávajú v hre o postup do osemfinále v B-skupine hráči Trabzonsporu. Futbalisti tureckého tímu v základnej zostave aj so slovenským obrancom Marekom Čechom remizovali s CSKA Moskva 0:0. Domáci na štadióne Hüseyina Avni Akera nedokázali využiť početnú prevahu, keď 73. minúte musel predčasne pod sprchy kanonier CSKA Doumbia. "Z tohto dvojzápasu sme chceli získať štyri body, aby sme mali výhodu pred CSKA. Paradoxne s vylúčením Doumbiu sa oslabila aj naša sila v ofenzíve. Mali sme síce nejaké náznaky šancí, ale ešte sa musíme učiť tomu, ako využiť početnú prevahu v takomto stretnutí. Hráči CSKA sú skúsenejší a dokonale to využili. Kontrolovali hru tým, že ju kúskovali, a my sme nedokázali ukojiť naše ambície. Snažili sme sa, ale súper mal nebezpečné kontry. Nedokázali sme zrýchliť hru, takže sme nemohli pomýšľať na výhru v Lige majstrov," uviedol tréner Trabzonsporu Senol Günes, ktorý na MS 2002 doviedol Turecko k historickému bronzu. Druhý slovenský hráč v kádri Trabzonu Marek Sapara presedel zápas len na lavičke náhradníkov. 
Šancu kvalifikovať sa do jarného osemfinále v dvojzápasovom predstihu nevyužili hráči Benficy Lisabon, ktorí doma len remizovali s FC Bazilej 1:1. Portugalský tím síce viedol po pohotovom góle 20-ročného Brazílčana Rodriga, ktorý vymietol pavučinu súperovej bránky, ale konečnú remízu stanovil vyrovnávajúcim gólom kapitán švajčiarskho tímu Benjamin Huggel. "Hrali sme proti silnému súperovi, ktorý mal slušnú medzihru a rýchlo si posúval loptu. Rozhodne sa potvrdilo, že remíza Bazileju s Manchestrom United nebola náhodná. Vedeli sme, čo nás čaká, ale remíza nie je to, čo by sme si želali. Nemáme síce ešte postupovú definitívu, ale stále sme na tom v skupine dobre. Teraz pôjdeme do Manchestru hrať o prvé miesto v skupine. Chceme tam vyhrať," povedal Raul Jose, asitent trénera portugalského tímu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies