Real Madrid čaká nevšedný pohárový duel, za ktorým musí cestovať do Afriky

NETKY.SK • 31 Október 2018, 13:39 • 2 min
Real Madrid čaká nevšedný pohárový duel, za ktorým musí cestovať do Afriky

MELILLA - Futbalisti španielskeho klubu Real Madrid vstúpia do tamojšej pohárovej súťaže Copa del Rey 2018/2019 stredajším úvodným zápasom šestnásťfinále na ihrisku treťoligového tímu UD Melilla. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby "biely balet" nemusel za súperom cestovať až do Afriky. Melilla je totiž španielska enkláva na severe "čierneho kontinentu" obklopená Marokom a Stredozemným morom.

slovakia

left justify in out

Ako píše denník AS, zápas bude mať zvláštny nádych. Real nehral v Melille od dvoch priateľských zápasov v 40. rokoch minulého storočia, ktoré si pamätá už iba zopár žijúcich fanúšikov. Na tribúnach sa má tiesniť 7200 fanúšikov. Vzhľadom na renomé protivníka domáci organizátori narýchlo pripravili až 1200 dočasných provizórnych miest. Za plotom štadióna budú číhať na príležitosť vidieť niečo zo zápasu aj stovky utečencov.

Obidva kluby spája postava vlani zosnulého Yanka Daucika (zomrel 13. mája 2017 v Madride, pozn.). Syn legendárneho trénera Ferdinanda Daučíka a bratranec Ladislava Kubalu najprv hrával za Real Madrid (1962-1964) a neskôr pôsobil aj v Melille (1965-1966).

Práve v tomto zápase zažije svoju trénerskú premiéru na lavičke A-mužstva Realu Argentínčan Santiago Solari. Niekdajšieho hráča tohto tímu a doteraz trénera "béčka" dočasne povýšili po pondelňajšom odvolaní Julena Lopeteguiho. Keďže Real Madrid má podľa pravidiel iba necelé dva týždne na vymenovanie nového hlavného kormidelníka, podľa španielskych médií nie je vylúčené, že Solari pri "áčku" nakoniec zostane minimálne do konca tejto sezóny. Závisí údajne aj na výsledkoch a hernom prejave "Los Blancos" v najbližších dueloch vrátane stredajšieho v Melille.

"V mužstve je teraz veľa bolesti, ale hráči to chcú prekonať. Je to skupina veľkých bojovníkov a víťazov, ktorí v ostatných sezónach vyhrali množstvo trofejí," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii 42-ročný Solari. Prezradil, že pri trénerskej práci sa snaží využiť to najlepšie, čo pochytil od svojho starého otca a kolegov Diega Simeoneho, Claudia Ranieriho a Vicenteho Del Bosqueho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona