Real Madrid bude modernizovať štadión za 400 miliónov

NETKY.SK • 31 Január 2014, 12:54 • 2 min
Real Madrid bude modernizovať štadión za 400 miliónov

MADRID - Futbalový Real Madrid zrekonštruuje svoj štadión za 400 miliónov eur. Oficiálne projekt nového Štadióna Santiaga Bernabéua predstavia v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka El País vo výberovej súťaži uspel projekt nemeckej spoločnosti GMP Architekten, ktorý zdolal konkurentov zo Švajčiarska a Španielska. Všetkým zúčastneným architektom klub vo štvrtok telefonicky oznámil výsledky výberového konania.

V Reale sa hovorí o rekonštrukcii už dva roky, doteraz sa pripravovali projekty. Nová aréna by mala pomôcť zvýšiť príjmy madridského veľkoklubu. Chcú ju využiť podobne ako štadióny v zámorí, kde priemerne pri návšteve minie divák 10 eur. Na súčasnom Santiagu Bernabéu je to iba 0,8 eura. Súčasťou zrekonštruovaného štadióna bude hotel, nákupné centrum a ďalšie sponzorské lóže. Real si na rekonštrukciu nechce zobrať žiaden úver. Financovať ju bude spolovice z predaja dlhopisov a napoly z komerčného prenájmu názvu štadióna. 

Podľa El País má hamburská spoločnosť GMP skúsenosti s projektmi štadióna v brazílskom Manause pre majstrovstvá sveta 2014, ale aj hlavnej železničnej stanice v Berlíne. Štadión Santiaga Bernabéua otvorili ešte v roku 1947 ako Estádio Chamartín, súčasný názov nesie od januára 1955. Od otvorenia ho dvakrát modernizovali a štyrikrát rozširovali. Súčasná kapacita je 85 454 divákov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona