Real Madrid - Atletico 1:2, 10. triumf Atletica v Španielskom pohári

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 11:21 • 2 min
Real Madrid - Atletico 1:2, 10. triumf Atletica v Španielskom pohári

MADRID - V dramatickom a vyhrotenom finále Španielskeho kráľovského pohára zvíťazili futbalisti Atletica Madrid nad Realom Madrid 2:1 po predĺžení. Pre Atletico to je desiaty triumf v histórii domácej pohárovej súťaže:

slovakia

left justify in out

Na štadióne Santiaga Bernabeua viedol biely balet od 14. minúty, keď hlavičkoval do siete po rohovom kope Cristiano Ronaldo. Atletico vyrovnalo po kolmej akcii, keď Radamel Falcao uvolnil Diega Costu a ten krížnou strelou z hranice šestnástky skóroval - 1:1. Rozhodujúci gól priniesol až nadstavený čas, keď v 98. minúte Kokeho center z pravej strany poslal do siete Brazílčan Joao Miranda. 

V zápase plnom agresívnych súbojov dostali oba tímy po sedem žltých a jednej červenej karte. Zápas nedohrali Ronaldo a kapitán Atletica Gabi Fernandez. Tréner Realu Madrid Jose Mourinho musel po protestoch v druhom polčase opustiť hráčsku lavičku. V samotnom závere došlo aj k hromadnej bitke, do ktorej za zaplietli aj náhradníci a členovia realizačného tímu. 

Atletico vyhralo nad odvekým a slávnejším mestským rivalom po prvý raz od roku 1999, teda po dlhých 25 stretnutiach. "Toto je pre našich fanúšikov za tie utrpenia počas 14 rokov. Naše mužstvo na tento úspech tvrdo pracovalo a zaslúži si ho," uviedol Gabi Fernandez. Zápas sa síce nehral v búrlivej atmosfére na štadióne Vicente Calderona, ale 30.000 fanúšikov Atletica jednoducho prekričalo 50.000 domácich priaznivcov. "Bolo to, ako by sme hrali doma, pretože naši fanúšikovia narobili veľký hluk. Boli jednoducho úžasní. Chceli sme to vyhrať pre nich. Je to najlepší moment v mojom živote," dodal turecký krídelník v službách Atletica Arda Turan.

Podstatne menej spokojný bol tréner Mourinho, ktorého zverenci v tejto sezóne získali "len" titul v španielskom Superpohári. "To nie je normálny zápas, ak trikrát nastrelíte žrď. Nemusíte byť kúzelník, aby ste zistili, že konečný výsledok nie je spravodlivý. Atletico si nezaslúžilo trofej. Vo futbale sa však na všetko zabudne, aj na rozhodcov, aj na žŕdky. Zostáva len víťaz a tým je Atletico," povedal Mourinho.  

Atletico získalo predtým naposledy Španielsky pohár v roku 1996, vtedy bol súčasťou hráčskeho kádra aj terajší tréner Diego Simeone. "Mali sme aj kus športového šťastia, ale to šampióni tiež potrebujú. To, čo dokázali moji hráči za posledný rok a pol je skutočne úžasné. Nenachádzam na to správne slová," povedal argentínsky tréner Simeone.

 

Finále Španielskeho kráľovského pohára 2012/2013:           
Real Madrid - Atletico Madrid 1:2 pp (1:1, 1:1)
Góly: 14. Ronaldo - 35. Diego Costa, 98. Miranda. ČK. 115. Ronaldo - 120.+5 Gabi. 80.000 divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona