Real dvojciferným debaklom ponížil Vallecano a umlčal kritikov

NETKY.SK • 21 December 2015, 08:42 • 2 min
Real dvojciferným debaklom ponížil Vallecano a umlčal kritikov

MADRID – V nedeľňajšom zápase 16. kola španielskej futbalovej Primera division rozstrieľal Real Madrid hosťujúce Rayo Vallecano 10:2.

slovakia

left justify in out

O štyri presné zásahy "bieleho baletu" sa postaral waleský krídelník Gareth Bale, tri pridal Francúz Karim Benzema, dva Cristiano Ronaldo a gólový účet stretnutia otvoril v 3. minúte Brazílčan Danilo.

 

Real mal však uľahčenú situáciu, keďže mu pomohli sporné rozhodnutia hlavného arbitra. V 12. minúte prehrával 1:2, no už o ďalšie dve musel ísť po červenej karte predčasne pod sprchy obranca hostí Tito a presilovku využil Bale. V 28. minúte navyše uvidel druhú žltú a zároveň červenú po súboji v pokutovom území Baena a jedenástku premenil Ronaldo. Potom to už bola jednostranná záležitosť a domáci nakoniec zdolali výrazne oslabeného súpera vysoko 10:2.

 

Naposledy zvíťazil Real dvojciferným triumfom pred 55 rokmi, keď 7. februára 1960 zdolal Elche 11:2. V tabuľke mu patrí 3. priečka s dvojbodovým mankom na FC Barcelona, ktorý však pre povinnosti na MS klubov odohral o zápas menej.

 

Po nedávnych nepresvedčivých výsledkoch hráči Realu umlčali kritikov. Pred zápasom si však fanúšikovia kráľovského veľkoklubu neodpustili hromadné skandovanie na adresu trénera Rafaela Beniteza i prezidenta klubu Florentina Pereza, od ktorých žiadali abdikáciu. "Prišiel som na lavičku o čosi neskôr, nič som nepočul. Strelili sme rýchly gól, po ktorom bola atmosféra na tribúnach radostná. Nevnímal som žiadne negatívne emócie," vyhlásil Benitez.

 

Brankár Keylor Navas verí, že vysokým víťazstvom si mužstvo opäť získalo fanúšikov na svoju stranu. "Dosiahli sme skvelý výsledok, ktorý sa nevidí každý deň. Chceme pokračovať v týchto výkonoch a dosahovať ďalšie víťazstvá," vyhlásil.

 

V tábore Raya Vallecano po debakli pulzovali emócie. "Je to zahanbujúca prehra, cítime sa ponížení. Pritom úvodných 20 minút sme boli lepším mužstvom, dokonca sme chvíľu viedli 2:1. Dve vylúčenia však kompletne nabúrali náš systém, rovnako ako aj prísna jedenástka," povedal veterán hostí Roberto Trashorras.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies