Real cítil po vypadnutí krivdu, Ronaldo: "Nech im rovno dajú pohár"

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 08:14 • 2 min
Real cítil po vypadnutí krivdu, Ronaldo: "Nech im rovno dajú pohár"

Real cítil po vypadnutí krivdu, Ronaldo: "Nech im rovno dajú pohár"

slovakia

left justify in out

img

Remíza 1:1 v semifinálovej odvete napokon futbalistom FC Barcelona v pohode stačila na postup do finále Ligy majstrov 2010/2011. Real Madrid si cestu zahatal prakticky už v prvom súboji s nezmieriteľným katalánskym rivalom po domácej prehre 0:2. Barcelona sa prebojovala do finále druhýkrát v priebehu posledných troch rokov, keď v sezóne 2008/2009 získala "ušatú" trofej. Celkovo čaká "Barcu" siedme finále a príležitosť pridať do vitríny piaty pohár najcennejšej európskej klubovej súťaže. Jej súperom vo Wembley bude s najväčšou pravdepodobnosťou Manchester United, ktorý v stredu hrá doma so Schalke 04 Gelsenkirchen a k dispozícii má rovnako luxusný náskok 2:0.
      Suspendovaný tréner "bieleho baletu" Jose Mourinho bez potrestaného Pepeho a Sergia Ramosa zvolil rozostavenie 4-2-3-1, vynechal Özila, postavil do stredu Brazílčana Kaka a na hrot argentínskeho útočníka Higuaina. Barcelona hrala svoju tradičnú hru s veľkým držaním lopty a mala v prvom polčase viac šancí. V 22. minúte tú najväčšiu Busquets, ktorého hlavičku pod brvno po rohu Xaviho skvele zlikvidoval Casillas. V 28. minúte mohol belgický rozhodca De Bleeckere vylúčiť stopéra hostí Carvalha, ktorý už mal žltú kartu, po zákroku na Messiho, ale situáciu vyriešil dohovorom. Brankár hostí sa vytiahol robinzonádou aj pri strele Messiho zo 16 metrov v 32. minúte. Vzápätí však opäť Messi a najmä Villa zahodili svoje šance, pri Villovej strele Casillas opäť výborne zasiahol.
      Terén poznačila silná búrka pred zápasom, a hoci v prvom polčase nepršalo, v druhom z oblohy opäť začal padať hustý dážď. Real vstúpil do druhého dejstva aktívne, ale v 54. minúte dostal tvrdý direkt. Iniesta poslal šikovne medzi obrancov loptu na Pedra a ten sám pred Casillasom napálil loptu k ľavej žrdi a otvoril skóre. Real prestriedal, prišli Adebayor a Özil a výsledok sa dostavil v 64. minúte, keď vyrovnal Marcelo. To Di Maria trafil z päťky tyč, a keď sa k nemu lopta odrazila, prihral voľnému Marcelovi, ktorý ju napálil do odkrytej brány. V ďalších fázach sa "pusinky" síce snažili, ale vyloženú šancu si nevypracovali.
      "Za naším postupom stojí enormné úsilie. Vybojovali ho hráči, ktorí sa vlani v lete vrátili z Juhoafrickej republiky ako majstri sveta. Do novej sezóny vstúpili neoddýchnutí, lebo mali len veľmi krátke dovolenky," velebil Guardiola svojich zverencov. Pri otázke týkajúcej sa kontroverzných vyjadrení jeho náprotivka Joseho Mourinha a celého "hurhaju" okolo zápasov Barcelony s Realom, sa Guardiola zdržal komentára: "Nechcem sa k tomu teraz vyjadrovať, je to za nami. Splnili sme cieľ, ktorý stál pred nami. Sme vo finále Ligy majstrov, veľmi blízko k zisku titulu. Nechajte nás vychutnať si tento krásny moment."
      Mourinho sledoval odvetný duel na Nou Campe iba z tribúny, keďže v prvom dueli ho rozhodca vylúčil za protesty a dopozeral ho medzi fanúšikmi. Na lavičke viedol mužstvo jeho asistent Karanka: "Jose mal pravdu, keď po prvom zápase vravel, že v odvete nás čaká nemožná misia," vyhlásil. "Musíme mať hlavy hore a byť na seba hrdí. Hocičo teraz poviem, môže byť použité proti mne, takže budem hodnotiť len výkon nášho mužstva a ten bol hrdinský," tvrdil kapitán Realu Iker Casillas v bezprostrednom rozhovore na trávniku, zatiaľčo hráči súpera oslavovali s domácim fanúšikovským kotlom. Súhlas so svojím "šéfom" a krajanom Mourinhom vyslovil aj krídelník Cristiano Ronaldo. Narážal najmä na dva kľúčové momenty - vylúčenie Pepeho v prvom zápase a neuznaný gól Higuaina v odvete: "Barcelona je chráneným mužstvom. Vedeli sme, že sa opäť udeje niečo, čo bude hrať proti nám. Higuainov gól bol regulárny. Aj keby platil, určite by v ďalšom priebehu urobili rozhodcovia niečo, aby nám zabránili postúpiť. Toto nie je dobré pre futbal. Ak sa veci nezlepšia, môžeme zostať doma a Barcelona môže hrať sama so sebou. Nech jej o rok rovno dajú pohár. Vedeli sme, že môžeme súpera zdolať, ale rozhodcovia boli proti."
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona