Real chce ukončiť suchoty v La Lige, Barcelona vystužila obranu

NETKY.SK • 18 August 2016, 11:42 • 2 min
Real chce ukončiť suchoty v La Lige, Barcelona vystužila obranu

MADRID - V poradí 86. ročník najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku odštartuje v piatok 19. augusta dvoma zápasmi, na druhý deň vykročí za obhajobou trofeje úradujúci majster FC Barcelona domácim súbojom s Betisom Sevilla.

slovakia

left justify in out

Katalánsky gigant je opäť horúcim favoritom na zisk titulu spoločne s najväčším rivalom Realom Madrid. Štvorčlennú zostavu topkandidátov na majstra dopĺňajú Atletico Madrid a FC Sevilla na lavičke s novým argentínskym trénerom Jorgem Sampaolim.

 

Barcelonu v lete po ôsmich rokoch opustil pravý obranca Dani Alves, "Blaugranas" sa rozlúčili aj s Belgičanom Thomasom Vermaelenom, ktorého kariéru na Nou Campe sprevádzali zdravotné problémy a veľa toho neodohral. Do kádra však pribudla dvojica mladých francúzskych obrancov - Lucas Digne a Samuel Umtiti. Ofenzíva zostala pohromade, trio Lionel Messi - Neymar - Luis Suarez by opäť mala byť strašiakom súperových obrán. "V uplynulých dvoch sezónach sme získali veľké množstvo trofejí, ale teraz už myslíme na ďalšie výzvy. Mám pocit, že súčasné mužstvo je najsilnejšie, odkedy som jeho trénerom. Vždy sa však rozhoduje na ihrisku, len hviezdne mená a pozícia favorita nám automaticky neprinesú tituly," uviedol kouč FCB Luis Enrique.

 

Zabojovať o španielsky primát je každoročnou povinnosťou Realu Madrid. Faktom však je, že suchoty kráľovského klubu trvajú už štyri roky. Zažehnať sa ich pokúsi francúzsky tréner Zinedine Zidane. Ten prevzal kormidlo v rozbehnutej minulej sezóne po Rafaelovi Benitezovi a "biely balet" doviedol k triumfu v Lige majstrov, v Primera División sa však Real opäť pozeral len na chrbát barcelonského soka. V lete získal z Juventusu Turín Alvara Moratu, ktorý by mal zabojovať o miesto v útoku s Karimom Benzemom popri istých ťahúňoch Cristianovi Ronaldovi a Garethovi Baleovi. Obaja majú za sebou individuálne a tiež tímovo úspešné EURO 2016, Portugalsko to dotiahlo až k titulu a Wales k senzačnej semifinálovej účasti. Zo San Bernabeu odišiel len útočník Jesé, ktorý zamieril do Paríža St. Germain. V ligovej ouvertúre nastúpi Real v nedeľu na horúcej pôde Realu Sociedad San Sebastian.

 

Do boja o titul túži prehovoriť aj mestský rival Realu. Atletico disponuje kvalitnou defenzívou a útočnú činnosť mužstva prišiel vylepšiť francúzsky zakončovateľ Kevin Gameiro, ktorý by v systéme 4-4-2 mal operovať na hrote útoku spolu s krajanom Antoinom Griezmannom. Okrem Gameira získalo vedenie klubu krídelníka Nicolasa Gaitana z Benficy Lisabon. Finalistu Ligy majstrov posilnil aj chorvátsky obranca Šime Vrsaljko.

 

Andalúzsky tím FC Sevilla prešiel v letnom období veľkými zmenami. Odišli štyri dôležité hráčske piliere - Grzegorz Krychowiak, Coke, Ever Banega a Gameiro a predovšetkým úspechmi ovenčený tréner Unai Emery, ktorý kývol na ponuku Paríža SG. Gameira by mal v strieľaní gólov zastúpiť Wissam Ben Yeder, ktorý v drese FC Toulouse nastrieľal v uplynulých štyroch sezónach Ligue 1 celkovo 63 gólov.

 

Nováčikmi súťaže, ktorá sa hrá na 38 kôl, sú Deportivo Alavés, Osasuna Pamplona a CD Leganés. Tradičné šlágre El Clasico medzi FC Barcelona a Realom Madrid sú na programe 4. decembra v Barcelone a 23. apríla 2017 v Madride. Majster bude známy najneskôr 21. mája 2017.

 

Program 1. kola La Ligy:

 

piatok 19. augusta: 20.45 Malaga CF - Osasuna Pamplona, 22.00 Deportivo La Coruňa - SD Eibar

 

sobota 20. augusta: 18.15 FC Barcelona - Real Betis Sevilla, 20.15 Granada CF - Villarreal CF, 22.15 FC Sevilla - Espanyol Barcelona

 

nedeľa 21. augusta: 18.15 Sporting Gijón - Athletic Bilbao, 20.15 Real Sociedad San Sebastian - Real Madrid, 22.15 Atletico Madrid - Deportivo Alavés

 

pondelok 22. augusta: 20.00 Celta Vigo - CD Leganés, 22.00 Valencia CF - UD Las Palmas

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona