Real bez rekordu, Carvajal: Nedá sa stále vyhrávať

NETKY.SK • 22 September 2016, 11:16 • 2 min
Real bez rekordu, Carvajal: Nedá sa stále vyhrávať

MADRID - Prvá strata ligových bodov v sezóne, aj nevyužitá šanca na rekord. Futbalisti Realu Madrid iba remizovali doma v stredajšom súboji 5. kola La Ligy s Villarrealom 1:1 a neprekonali zápis svojho úhlavného rivala FC Barcelona z roku 2011. Oba tímy figurujú na čele historických tabuliek so 16 víťazstvami v najvyššej súťaži za sebou. V stredu sa nedarilo ani Kataláncom, ktorí tiež na domácej tráve remizovali s Atleticom Madrid 1:1 a navyše prišli aj o zraneného argentínskeho útočníka Lionela Messiho.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" mohol 17. ligovým víťazstvom za sebou stanoviť nový rekord, ale nepodarilo sa mu to. V tabuľke je však stále prvý s 13 bodmi, čo je o dva viac ako má druhá FC Sevilla, resp. o tri ako tretia FC Barcelona. Na Santiago Bernabeu išli do vedenia hostia po ruke domáceho kapitána Sergia Ramosa a premenenej penalte Bruna Soriana panenkovským štýlom, Ramos ale v 48. minúte hlavou po rohu vyrovnal. "Bolo by pekné, ak by sme urobili rekord, no nie je ľahké stále vyhrávať. Nebolo to naše najlepšie predstavenie v sezóne, ale aj tak sme mohli v závere vyhrať," povedal obranca "pusiniek" Carvajal. Tréner domácich Zinedine Zidane poznamenal: "Vo futbale sa nedá vyhrávať iba gólmi v samom závere. Mali sme si zaistiť výhru druhým gólom dlhšie pred koncom."

 

Za Villarreal sa z bieleho bodu štýlovo presadil veterán a kapitán Soriano. "Myslím si, že remíza je spravodlivá. Obe mužstvá hrali dobre a vytvorili si niekoľko šancí. Bolo to vyrovnané," povedal Soriano.

 

"Barca" stratila pre zranenie okrem Messiho aj stredopoliara Sergia Busquetsa. Deľbu bodov po góle Ivana Rakitiča znamenala strela náhradníka Angela Correu, ktorý využil chybu argentínskeho stopéra Javiera Mascherana.

 

"Nechali sme si utiecť dva body. Atletico sú tvrdí bojovníci, nikdy to nie je ľahké hrať proti nim," uviedol Rakitič.

 

"Zaslúžili sme si najmenej bod. A dokonca sme mohli na konci aj vyhrať," dodal veterán v drese Atletica Diego Godin.

 

Messi by mal pre zranenie slabín chýbať obhajcovi titulu tri týždne. "Keď bude Messi mimo, stráca tým futbal. Musíme nájsť ďalšie riešenia. Samozrejme, s Messim sme silnejší, ale sme dosť silní aj bez neho," vyjadril sa tréner Barcelony Luis Enrique.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies