Real aj Ronaldo lámu rekordy

NETKY.SK • 7 December 2014, 13:18 • 2 min
Real aj Ronaldo lámu rekordy

MADRID - Futbalisti Realu Madrid v sobotu opäť excelovali. V zápase 14. kola španielskej ligy zdolali Celtu Vigo hladko 3:0, pod čo sa podpísala najväčšia hviezda "bieleho baletu" Cristiano Ronaldo.

slovakia

left justify in out

Portugalský kanonier na štadióne Santiaga Bernabeua najprv v 36. minúte premenil pokutový kop, v 65. minúte zvýšil na 2:0 a v 82. minúte dovŕšil čistý hetrik. Bol to pre neho 23. hetrik v La Lige, viac ich na konte momentálne nemá nikto. V historickej tabuľke predbehol aj velikánov ako Alfredo Di Stefano a Telmo Zarra. Ronaldo zároveň vedie poradie ligových strelcov s 23 presnými zásahmi.
      

"Hrať s Ronaldom je privilégium. Budete musieť vymyslieť nové slová, aby ste ho mohli charakterizovať," cituje agentúra dpa Sergia Ramosa. "Jeho gólové štatistiky sú neskutočné, láme všetky rekordy. Možno toto je najlepší moment v jeho kariére." Chválou nešetril ani tréner Carlo Ancelotti: "Mať ho v tíme je obrovská výhoda. Hrá fantasticky. Má správnu motiváciu a je na tom dobre fyzicky, určite prežíva svoj vrchol."
      

Real Madrid v sobotu tiež vyrovnal rekord, keď vyhral už v osemnástom súťažnom zápase za sebou. Takú bilanciu má iba FC Barcelona, ktorej sa to podarilo v sezóne 2005/2006. Zverenci Ancelottiho si ziskom troch bodov posilnili vedúce postavenie v tabuľke, na konte ich majú 36, druhé Atletico o štyri menej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies