Real aj FC Barcelona zvíťazili 3:2, po Lige majstrov príde El Clasico

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 12:00 • 2 min
Real aj FC Barcelona zvíťazili 3:2, po Lige majstrov príde El Clasico

MADRID - Futbalisti Realu Madrid aj FC Barcelona sa na nadchádzajúce vzájomné meranie síl naladili v najvyššej španielskej súťaži zhodnými víťazstvami 3:2.

slovakia

left justify in out

Real vydrel tri body na ihrisku Sportingu Gijon, Barcelona zdolala doma San Sebastian. El Clasico je na programe o týždeň 23. apríla v hlavnom meste.

 

Sobotné výsledky oboch rivalov v 32. kole sú rovnaké, no vznikali rozdielne. "Biely balet" zaostával 0:1 aj 1:2 a až v poslednej minúte riadneho hracieho času ho víťazným zásahom spasil dvojgólový hrdina Isco. Trénera Zinedinea Zidanea nemusela mátať výrazne pozmenená zostava v porovnaní s prvým duelom štvrťfinále Ligy majstrov v Mníchove. Pre zranenie chýbal Gareth Bale, kouč sa rozhodol úplne šetriť Cristiana Ronalda, Karima Benzemu aj brankára Keylora Navasa, na lavičke odštartovali duel Casemiro, Toni Kroos či Luka Modrič.

 

"Isco odohral skvelé stretnutie a zaslúžil si to. Druhým gólom nám zariadil triumf, bol rozdielom. Madrid je jeho domov, som šťastný aj zaňho, že sa mu to podarilo. Na konci som spokojný s výkonmi všetkých hráčov, Isco dokázal, že je vynikajúci futbalista, ale darilo sa každému. Mierne ma mrzia dva inkasované góly, lebo súper skóroval z jediných dvoch šancí, rezultát je však zaslúžený," povedal Zidane pre portál football-espana.net.

 

Aj Barcelona sa musela vyrovnať s pár absenciami, no v jej prípade boli všetky vynútené. Najväčšiu predstavoval Neymar, brazílsky útočník si odpykal prvú časť trojzápasového dištancu za vylúčenie v 31. kole. Trénerovi Luisovi Enriquemu nebude k dispozícii ani proti Realu a Osasune. Takisto "blaugranas" našli svojho dvojgólového lídra, Lionel Messi sa strelecky presadil v 17. a 37. minúte. San Sebatian potom znížil vlastným gólom Samuela Umtitiho, na 3:1 upravil po Messiho prihrávke Paco Alcacer, ktorý v základnej zostave zastúpil práve Neymara. Hostia dali do prestávky na 2:3 zo svojho pohľadu a tento stav vydržal až do záverečného hvizdu.

 

"S mojimi zverencami som viac než spokojný. Na trávniku ukázali príkladný prístup a neváhali zabojovať proti veľmi ťažkému protivníkovi. Nebolo náročné predpokladať, že v tomto zápase budeme trpieť. Frustráciu z dvoch inkasovaných gólov sme zvládli, momentálne prechádzame fázou, keď nás oponenti dokážu trestať, čo má následky pre naše sebavedomie. Zatiaľ však bojujeme na všetkých frontoch a tento úspech nás posilnil. Je to dobrý odrazový mostík pred pokusom o comeback v LM, určite budeme blízko. Vtedy zariskujeme tak veľmi, že na nich nasadíme možno až ôsmich útočníkov, keď už nebudeme mať čo stratiť. Fanúšikovia musia dôverovať hráčom, ktorí už vyhrali všetko. Sme tím šampiónov. Zvykli sme si na výšiny, kde sa však nedá udržať nepretržite. Musíme sa zlepšiť, ale urobíme všetko pre postup," vyhlásil Enrique.

 

Kráľovský aj katalánsky veľkoklub majú za sebou úspešné ligové generálky, pred El Clasicom na nich ešte čakajú odvety štvrťfinále LM. Real bude doma hájiť náskok 2:1 pred mníchovským Bayernom, Barcelona ponaháňa na vlastnom štadióne proti Juventusu manko 0:3 z Turína.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona