Real 6-krát v sérii medzi osmičku, Florenzi: Mohol to byť iný príbeh

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:16 • 2 min
Real 6-krát v sérii medzi osmičku, Florenzi: Mohol to byť iný príbeh

MADRID - Šiestykrát za sebou nebudú v elitnej osmičke európskych klubov chýbať futbalisti Realu Madrid. V utorňajšej osemfinálovej odvete Ligy majstrov 2015/2016 ustáli nápor rímskeho AS a po góloch Cristiana Ronalda a Jamesa Rodrigueza vyhrali 2:0, teda rovnakým výsledkom ako pred troma týždňami v Ríme.

slovakia

left justify in out

Rimania síce vstupovali do osemfinálovej odvety na Santiagu Bernabeu s mankom a do domácich sa pustili nebojácne, ale ich útočná hra nepriniesla želaný efekt. Tréner "vlkov" Luciano Spalletti pred duelom avizoval, že jeho hráči "sa pokúsia o nemožné", a to aj robili. Za 50 minút si vytvorili tri výborné šance, ale dvakrát Mohamed Salah a raz Edin Džeko zlyhali. V druhom polčase tak už prebrali taktovku zápasu "pusinky" a v 64. minúte bol odmenou gól portugalského kanoniera C. Ronalda. Po zásahu, pri ktorom preukázal pohotový inštinkt, sa stal prvým hráčom s 90 gólmi v LM. Výsledkovú bodku za stretnutím dal o 4 minúty neskôr Kolumbijčan James Rodriguez.

 

"Mali sme viacero šancí už v prvom zápase a mali sme ich veľa aj dnes. Ale ak nedáte gól, nemôžete postúpiť ďalej. Niekedy nezáleží ani tak na skúsenostiach, ale musíte byť precíznejší. Je to škoda, s väčšou efektivitou z našej strany by to bol iný príbeh," citovala agentúra DPA kapitána hostí Alessandra Florenziho.

 

"Biely balet" nielenže postúpil do štvrťfinále, ale konečne na deviaty pokus v dvojzápase vyraďovačky uspel proti niektorému z talianskych klubov. "Bol to náročný zápas, ale dosiahli sme v ňom to, čo sme chceli a nedostali sme gól. Som rád, že sa podarilo skórovať Jamesovi (Rodriguez, pozn.), v poslednom čase sa dobre javil na tréningoch a je veľmi dôležité, keď skóruje taký hráč ako je on," zhodnotil víťazstvo tréner Realu Zinedine Zidane.

 

Tím z "večného mesta" nedokázal ani raz prekonať Jesusa Navasa, čím sa jeho púť za prestížnou trofejou skončila už pred bránami štvrťfinále. "Musíme zlepšiť našu mentalitu a zakončovanie. Nehrali sme tak, ako väčšinou hráme. Nedá sa povedať, že by sme v oboch zápasoch hrali zle, ale nevyužili sme šance, ktoré sa nám naskytli. Svoje zohrala aj nervozita, preto v takýchto chvíľach si jeden druhému musíme navzájom pomôcť," povedal k sérii s Realom tréner AS Rím.

 

CR7 nastúpil vo vyraďovacej fáze LM už na 57. zápas, čím prekonal rekord Xaviho Hernandeza. Potvrdil, že sa mu proti AS strelecky darí a v šiestom vzájomnom súboji im strelil piaty gól. Vo všetkých súťažiach ich má v tejto sezóne na konte už 40. Tridsaťjedenročný portugalský kanonier v tejto sezóne LM dal už trinásty gól a je štyri presné zásahy od vyrovnania vlastného rekordu 17 gólov zo sezóny 2013/2014.

 

Rimania sa po osemfinálovom vypadnutí musia sústrediť na súboje Serie A, kde ich čaká s prenasledovateľmi náročný boj o miestenku v budúcoročnej edícii LM. Real si na meno súpera v boji o semifinále počká až do 18. marca, keď je vo švajčiarskom Nyone na programe žreb ďalšej fázy prestížnej súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies