Reakcie politikov na odstúpenie Juraja Šeligu z postu podpredsedu NRSR

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 17:03 • 2 min
Reakcie politikov na odstúpenie Juraja Šeligu z postu podpredsedu NRSR

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Gábor Grendel (OĽaNO) označil odstúpenie svojho kolegu Juraja Šeligu (Za ľudí) z funkcie podpredsedu parlamentu za príkladné, čestné a priame.

slovakia

left justify in out

Šeliga spolu so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom (SaS) minulý týždeň porušili zákaz vychádzania, keď do noci sedeli v podniku Klub pod lampou. Na svojom webe o tom informoval Denník N, ktorý sa odvolal na fotografie týždenníka Plus 7 dní.

 

img

 

Fotky mali vzniknúť pred polnocou. Svojej funkcie sa zároveň vzdala aj Žitňanská, ktorá odstúpila z postu predsedníčky Výboru NR SR pre sociálne veci. Nezaradený poslanec parlamentu a bývalý člen strany Za ľudí Miroslav Kollár si váži, že obaja vyvodili zodpovednosť.

"Kolega Juraj Šeliga porušil protipandemické opatrenia. Uznal, ospravedlnil sa, odstúpil z funkcie. Príkladné. Čestné. Priame," napísal Grendel vo svojom profile na sociálnej sieti.

Kollár označil minulotýždňové stretnutie koaličných poslancov za veľkú chybu. "Stokrát som hovoril, že ak chceme zvládnuť pandémiu, potrebujeme dôveru verejnosti. A tú nezískame, keď my ako politici budeme pandemické opatrenia porušovať," uviedol.

 

img

 

Dôvera verejnosti v politiku a politikov je podľa neho mimoriadne krehká. "Juraj a Jana z nej dnes časť stratili, ale rozhodnutím o prevzatí zodpovednosti za túto chybu a o odstúpení z pozície podpredsedu parlamentu a predsedníčky výboru dali priestor nádeji, že ju raz môžu získať naspäť. Pre kvalitu slovenskej politiky by to bolo dobré," dodal nezaradený poslanec.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies