Reakcie osobností na zápas Švédsko - Slovensko

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 22:12 • 2 min
Reakcie osobností na zápas Švédsko - Slovensko

MINSK - Hlasy po piatkovom zápase Švédsko - Slovensko (3:1) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku:

slovakia

left justify in out

Pär Maarts (tréner Švédska): "Pre nás to bol skutočne náročný zápas. Boli sme dostatočne agresívni, dodržiavali sme taktiku. Podržal nás brankár Nilsson, ktorý bol výborný najmä v druhej a tretej tretine. Pomohli nám využité presilovky. Celý čas sme boli o krok vpredu a zahrali sme lepšie ako vo štvrtok s Francúzmi.“ 

Vladimír Vůjtek (tréner Slovenska): "Vedeli sme, že švédske presilové hry sú dobré a smrtiace, aj tak sme dali súperovi možnosť trikrát ich hrať po našom zlom striedaní či zbytočných fauloch v útoku. Švédi to využili a dostali sa do komfortného náskoku. Od druhej tretiny sme zlepšili našu hru, vyrovnali sa súperovi, strelili kontaktný gól a mali niekoľko dobrých príležitostí, ale švédsky brankár bol pozorný. Napokon sa prejavila kvalita švédskeho mužstva, ktoré si postrážilo výsledok." 

 

Miroslav Šatan (útočník a kapitán SR, zdroj: RTVS): "Mali sme slabý začiatok a Švédi využili presilovky. Zápas sa pre nás vyvíjal zle, ale dali sme kontaktný gól. V tretej tretine prišiel po našej chybe ďalší inkasovaný gól. Švédi boli lepší, tretí gól im priniesol pokoj na hokejky. V sobotu nás čaká súboj o tri body, v ktorom budeme favoriti. Musíme sa poučiť zo zápasu s Francúzmi." 

 

Richard Pánik (útočník SR, zdroj: RTVS): "Zasa sme sa nepoučili z vlastných chýb. V koncovke mi pri šanciach chýbalo šťastie, no dúfam, že môj gól čoskoro príde. Pre nás krídelníkov to nebolo ťažšie, keď sa pri nás striedali traja centri, odohrali sme dobré striedania. Prvá tretina nebola ideálna, v sobotu proti Talianom musíme nadviazať na druhú a tretiu tretinu." 

 

Vladimír Országh (asistent trénera SR, zdroj: RTVS): "Mali sme ťažší začiatok a dostali dva góly v presilových hrách súpera. Chalani bojovali, no nepremenili sme šance. Na prehru musíme rýchlo zabudnúť, v sobotu na nás čaká náročný duel proti Talianom. Dúfame, že chorí hráči sa dajú dokopy a budú k dispozícii na tento zápas. Jano Laco tiež nebol stopercentne fit, preto sme ho po prvej tretine striedali. Rovnako aj Ivan Švarný, ktorého sme radšej stiahli." 

 

Martin Réway, útočník SR: "Všetci sme odohrali celkom solídny zápas, ale doplácame na to, že nedávame veľa gólov. Neviem, čím to je, že sa trápime v koncovke. Som rád, že nám to konečne padlo v presilovke. Ak sa mužstvo dolieči, bude to fajn."
      

Ladislav Nagy, útočník SR: "V prvej tretine sme sa Švédov akoby báli, mali sme pred nimi prílišný rešpekt. V druhej tretine sme začali korčuľovať. V tretej tretine nám už dochádzali sily. Ja som sa tiež vytrápil. Musíme si oddýchnuť a doliečiť sa, zajtra nás čaká veľmi dôležitý zápas s Talianskom, v ktorom musíme zabojovať a vyhrať."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies