Reakcie osobností na zápas Slovensko - Nórsko

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 22:08 • 2 min
Reakcie osobností na zápas Slovensko - Nórsko

MINSK - Hlasy po stredajšom zápase Slovensko - Nórsko (5:2) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku:

slovakia

left justify in out

Vladimír Vůjtek (tréner SR, zdroj: RTVS): "Tri zápasy sme nevyhrali, body nám unikali, takže sme radi, že sme dnes získali všetky tri. Rozhodlo, že sme dávali góly, celkovo päť. Strelecky zabrali dve formácie, zvyšné boli bojovné. Súpera sme okrem prvej tretiny prakticky nepustili k nám, počet striel jasne hovorí v náš prospech. Vždy sa dá hráčom niečo vyčítať, napríklad sme znova zle prestriedali, takých drobných chýb sa musíme vyvarovať, lebo silnejší súper ich trestá. Hrivík je chorý, nastúpil so sebazaprením a po druhej tretine bol vyšťavený.“ 


Roy Johansen (tréner Nórska): „Blahoželám Slovensku k víťazstvu. Náš tím sa snažil, dve tretiny boli z našej strany veľmi dobré, ale potom sa už prejavila únava. Slováci dnes boli lepším tímom a zaslúžene získali tri body. Verím, že si dobre teraz oddýchneme a v ďalšom zápase budeme opäť bojovať.“ 

 

Ladislav Nagy (útočník SR a autor dvoch gólov, zdroj: RTVS): "Už v predchádzajúcich dueloch sme mohli dvakrát počuť slovenskú hymnu, ale pokašľali sme to. V kabíne sme si povedali, že to teraz zvládneme až do konca, veď hokej hrať vieme. Konečne sa nám podarilo uspieť. Sme radi, že dnes sme to zvládli. Všetko je o korčuľovaní a dnes nám to šlo. Ak v tom budeme pokračovať aj ďalej, môžeme získať ďalšie body. V každom súboji musíme hrať, akoby bol náš posledný." 

 

Marek Ďaloga (obranca SR): "Hrali sme zodpovedne vzadu, zdôraznili sme si, že nesmieme prestať hrať a báť sa. To nám prízvukoval pred poslednou časťou hry aj tréner." 

Martin Marinčin (obranca SR): "Konečne sme hrali náš hokej, odvšadiaľ sme strieľali a padalo nám to. Pred treťou tretinou sme sa povzdubili, aby sme to dotiahli do víťazného konca." 

 

Michel Miklík (útočník SR:) "Konečne sme to prelomili, konečne normálna tretia tretina. Naše sebavedomie pôjde nahor, takisto sa zlepší nálada v šatni. Nechceli sme si pripúšťať zvýšenú nervozitu. Veríme, že to takto bude pokračovať. Dnes sme mali vyššiu početnosť streľby, snažili sme sa páliť z každej pozície. V ďalších zápasoch musíme odstrániť chyby, ktoré sme urobili a to dobré si vziať so sebou ďalej. Dobré povzbudenie pre celý tím." 

 

Ján Laco (brankár SR): "Odhľalo nám, tri body sú zlaté, veľmi nám to pomohlo. Dali sme góly, vždy je to o nich. Nóri vyrovnali, ale nemal som obavy. Pred nami boli ešte dve tretiny, chceli sme hrať našu hru a vyplatilo sa. Zvládli sme to, turnaj je v polovici a musíme bojovať ďalej." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona