Reakcie osobností na zápas Slovensko - Kanada

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 23:08 • 2 min
Reakcie osobností na zápas Slovensko - Kanada

MINSK - Hlasy po sobotňajšom zápase Kanada - Slovensko (4:1) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji:

slovakia

left justify in out

Martin Réway (útočník SR): "Moje prvé minúty na ľade v tretej tretine boli ťažké, keďže som bol dovtedy na striedačke. Nebol to zlý zápas, mali sme ho dobre rozohraný. Kanaďania však boli v tretej tretine efektívni. Lekári spravili dobrú prácu a počas dňa sa o mňa postarali. Ráno to bolo tragické, čo sa týka korčuľovania, nemohol som sa na ľade odraziť. Po starostlivosti sa to zlepšilo. Ak budem zdravý a tréner ma postaví, v pondelok určite nastúpim."

 

Martin Marinčin (obranca SR): "Kondične to bolo v poriadku, ale psychicky na mňa doľahlo, že sa nedokážame presadiť častejšie aj gólovo. Chceme dať gól a potešiť fanúšikov, snažíme sa ísť do bránky, ale nejde nám to. Súperi vystrelia popod nás a padne im to. Kanaďania hrali svoj klasický hokej, nahodili puk do útočného pásma a potom sa tlačili pred bránku."

 

Karol Sloboda (obranca SR): "Myslím si, že sme odohrali dva vyrovnané zápasy, ale máme z nich iba bod. Kanaďania mali v závere viac energie, lepšie korčuľovali, boli dôraznejší. Pri mojom góle Miro Šatan clonil pred súperovou bránkou, strieľal som cez hráča, brankár zrejme nič nevidel. Premiérový gól v reprezentácii by som však vymenil za víťazstvo."

 

Miroslav Šatan (útočník a kapitán SR): "Myslím si, že dve tretiny sme hrali dobre, ale v závere sme urobili chyby. Neviem, či to bolo našou neskúsenosťou, no v závere sme duel zasa pustili. Nemyslím si, že nám chýbali fyzické sily, skôr pokoj. Akási nervozita a zbytočné chyby z našej strany, čo silný súper ako Kanada dokáže využiť."

 

Tomáš Tatar, útočník SR (zdroj RTVS): "Ťažko sa mi rozpráva. Bojujeme so srdcom a potom si dáme v podstate vlastné góly, keď spravíme zlé striedania a chyby. Vedieme, hráme dobrý hokej a potom si to takto pokazíme. Aj ja osobne sa ešte musím zlepšiť, nebol to ešte môj vrchol. Pred turnajom by som možno bol pozitívny, keby sme mali po týchto dvoch zápasoch jeden bod, ale teraz by som ich chcel viac. V ďalších treba získať potrebné body a verím, že môžeme ísť do štvrťfinále a tam niekoho prekvapiť."
      

Vladimír Országh, asistent trénera SR (zdroj RTVS): "Prehra nás určite mrzí. Žiaľbohu, urobili sme chybu pri striedaní a Kanada dala gól na 2:1. Potom sme to chceli zvrátiť, dali sme všetko dopredu, no a Kanada strelila ďalšie dva góly."

 

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "V priebehu dvoch dní sme odohrali dva náročné zápasy so silnými súpermi. Dnes sme 47 minút bojovali s veľmi zdatným mužstvom, čo si veľmi cením, i keď sme duel nedotiahli do víťazného konca. Kanada mala skúsenejších hráčov, ktorí sa v kľúčových chvíľach dokázali presadiť. Som spokojný s nasadením, disciplínou i bojovnosťou, bohužiaľ v určitých fázach vždy urobíme malú chybu. Dnes sa stala pri striedaní. Silné mužstvá vedia takéto chyby využiť."
      

Dave Tippett, tréner Kanady: "Bol to súťaživý zápas, hrali sme lepšie ako včera proti Francúzom. Mali sme dlho smolu v koncovke, slovenský brankár predviedol niekoľko úžasných zákrokov, okrem toho sme dali žŕdku. Bol to tesný duel. Dôležité bolo, že sme aj počas nepriaznivého stavu zostali v hre a v kľúčových momentoch dali góly. Ešte zrejme potrvá pár zápasov, pokiaľ sa mladí hráči prispôsobia európskemu štýlu hokeja."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies