Reakcie osobností na zápas Slovensko - Česko

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 22:24 • 2 min
Reakcie osobností na zápas Slovensko - Česko

MINSK - Hlasy po piatkovom zápase Slovensko - Česko (2:3 po predĺžení) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji:

slovakia

left justify in out

Vladimír Vůjtek (tréner SR, zdroj: RTVS): "Mysleli sme na tri body. Mali sme dobrú príležitosť rozhodnúť, napokon to však dokázali skúsení hráči Česka. Začali sme veľmi nervózne a obrancovia hrali inak ako v príprave. Po prvej tretine bolo pozitívne, že sme prehrávali iba 0:1. Od druhej tretiny sme hrali lepšie. Pri presilovkách rozhoduje aj šťastie, ani Česi sa v nich nedokázali presadiť. Čerešňák hral perfektne, je však škoda, že sa nechal predskočiť Jágrom pred druhým gólom. Na MS si súpera nevyberiete, očakávam viac prekvapujúcich výsledkov." 
    

Miroslav Šatan (útočník SR, kapitán, zdroj: RTVS): "Po takom vývoji zápasu nás môže mrzieť, že sme nezvíťazili. Chyby v obrane, malé nedôslednosti a nevydarené striedanie nás stáli vyšší bodový zisk. Dalo sa čakať, že prvá tretina bude nervózna, máme v tíme veľa mladých chalanov. Prvých päť minút sme hrali v oslabení, až potom sme sa dostali do zápasu." 

 

Tomáš Tatar (útočník SR, zdroj: RTVS): "Bol to vyrovnaný zápas, aj keď v niektorých okamihoch mali Česi trochu viac z hry. V predĺžení sme dostali gól, ale aj také padajú. Janko Laco tam nemal veľkú šancu. Mne osobne trochu dochádzali sily, veď som dva týždne nehral. Podali sme dobrý tímový výkon a dúfam, že nám to pôjde lepšie a lepšie." 

 

Michel Miklík (útočník SR, zdroj: RTVS): "Je to pre nás ťažké. Zápas sme mali dobre rozbehnutý, mali sme udržať výsledok. Príčinou nebol nedostatok síl, spravili sme chybu a pykali za ňu. Kanada dnes podcenila súpera, zajtra bude hrať inak. Nemôžeme si proti nej dovoliť taký začiatok ako dnes." 

 

Jakub Klepiš (útočník ČR, zdroj: RTVS): "Vyrovnali sme na konci duelu a to nás nakoplo. Náš gól v predĺžení bol dielom šťasteny. Slováci hrali výborne a hrozili z protiútokov. Každý tím má svoje osobnosti a ťažko povedať, čo rozhodlo. Na zápase bola výborná atmosféra." 

 

Ján Laco (brankár SR, zdroj: RTVS): "Česi hrali vabank, do útoku dali všetko a nakoniec im to vyšlo. Bol to náročný súper, po takomto vývoji však môžeme hovoriť o stratených bodoch. Čakajú nás Kanaďania, musíme odohrať dobrý zápas. Kanada sa v úvode šampionátu iba rozbieha." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona