Reakcie osobností na zápas Slovensko - Česko

NETKY.SK • 19 Február 2014, 08:37 • 2 min
Reakcie osobností na zápas Slovensko - Česko

BRATISLAVA - Súhrn reakcií na utorňajšie stretnutie Česko - Slovensko (5:3) o postup do štvrťfinále turnaja na XXII. zimných olympijských hrách v Soči:

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Miroslav Hlinka (majster sveta z MS 2002 v Göteborgu, vicemajster sveta z MS 2000 v Petrohrade a bronzový z MS 2003 v Helsinkách): 

"V tomto stretnutí zvíťazilo lepšie mužstvo. To musíme otvorene priznať. Slovensku chýbali dvaja strední útočníci Marcinko a Kopecký, čo sa citeľne prejavilo na jeho výkone. Takisto pre zranenie nemohol hrať obranca Ivan Baranka, dosiaľ jeden z najvyťaženejších hráčov nášho mužstva na tomto turnaji. Všetky tieto absencie bolo poznať na našom hernom prejave. Vstup do zápasu lepšie zvládli Česi, ktorí po prvej tretine viedli 3:0. Z našej strany bola až tretia tretina taká, akú sme od našich hráčov očakávali. V záverečnej časti hry sme si utvorili tlak, mali sme sľubné šance, no naša strelecká efektivita na celom turnaji nebola dobrá. Nedali sme veľa gólov, čo sa podpísalo pod naše účinkovanie v Soči." 

Radoslav Hecl (majster sveta z MS 2002 v Göteborgu): 
"Podľa mňa zvíťazilo mužstvo, ktoré bolo dve tretiny zápasu lepšie. Vstup do tohto dôležitého duelu Čechom vyšiel podľa ich želania. My sme sa dokázali gólovo presadiť až v tretej tretine. Dali sme tri pekné góly, lenže už sme nepridali ďalší, čo je škoda. Česi si víťazstvo v tomto meraní síl ustrážili a gólom do prázdnej bránky ho ešte poistili. Z našej strany bola až tretia tretina taká, akú sme od našich hráčov očakávali." 

Eduard Hartmann (bývalý hokejový reprezentant SR): 
"Veľká škoda, že nám nevyšiel vstup. Ak by sme na góly Čechov dokázali odpovedať skôr, určite by tento zápas mal iný priebeh. Česi si trojgólový náskok z prvej tretiny dokázali udržať, hoci my sme v tretej časti znížili až na rozdiel jedného gólu. Chýbalo nám trochu športového šťastia a rozvahy v koncovke na to, aby sme vyrovnali - Česi na naše tri góly odpovedali presnou strelou do prázdnej bránky. Naše účinkovanie na tomto hokejom turnaji sa súbojom s Čechmi skončilo, ďalej ide mužstvo, ktoré v boji o štvrťfinále bolo lepšie." 

Juraj Valach (hokejista SR): 
"Hra slovenského mužstva a jeho pohyb na ľade sa zlepšili až po inkasovaných góloch. Vtedy sme už nemali čo stratiť. Začali sme hrať naplno. Za stavu 2:4 z pohľadu Slovákov som nepredpokladal, že by sme s týmto zápasom mohli ešte niečo urobiť. Pri skóre 3:4 som však už začal veriť, že sa ešte môže niečo stať. V závere zápasu sme trošku viac zabrali, začali sme častejšie chodiť do útočnej tretiny súpera a dali sme dva góly, ktoré pramenili z obranných chýb Čechov. Škoda, že v úvode sme dlho akoby na niečo čakali, mali sme zlý vstup do tohto súboja. Pri druhom rýchlom góle už v 9. min. sme trochu doplatili na menšiu skúsenosť mladého obrancu Marinčina, ktorý nedokázal včas zastaviť Plekanca a neskôr nestihol správne zareagovať ani na pohotovú ´dorážku´ Červenku." 

Martin Štrbák (majster sveta z MS 2002 v Göteborgu, vicemajster sveta z MS 2000 v Petrohrade a bronzový z MS 2003 v Helsinkách): 
"Škoda, že začiatok zápasu nám vyslovene ušiel. Bolo vidieť, že chlapci sa viac zamerali na obranu. Chceli prehustiť stredné pásmo, aby útoky Čechov zachytávali už v strede klziska. Rozhodujúce pre tento zápas však boli české presilovky. Dokázali ich majstrovsky využiť. Tlačili sa pred bránku, ohrozovali nášho brankára a pohotovo dorážali ním vyrazené puky. Lepšie sa pred Lacom orientovali. Bolo to vidieť pri prvom i druhom ich góle. V tomto sú Česi majstri. Za stavu 3:0 v ich prospech hrali už uvoľnene a o výsledok zápasu sa začali strachovať až v tretej tretine, keď sme znížili na rozdiel gólu. Škoda, že sme dostali ten štvrtý gól, lebo v záverečnej tretine osud tohto súboja veľmi dlho visel na vlásku. Tréner stiahol hru na tri päťky a Česi začali brániť tesné víťazstvo. Aj za stavu 3:4 sme mali niekoľko vyložených šancí, ktoré mohli vývoj zápasu otočiť. Rozhodca tiež pustil voľnejšiu hru. Mohli sme to využiť. Vylúčenie Meszároša prišlo v najnevhodnejšom čase. A pritom sa ukázalo, že český hráč hokejku zlomil sám pri pokuse o tvrdú strelu, nezlomil mu ju ´sekerou´ Meszároš. Pri vlastnom oslabení už nebola šanca urobiť niečo s tým výsledkom. Ďalej do štvrťfinále idú Česi, ale my sme k nemu mali tiež blízko. Škoda nevyužitých možností v tomto zápase. Tie nás môžu teraz mrzieť." 

Jerguš Bača (bývalý hokejový reprezentant SR, majster sveta z MS 2002 v Göteborgu): 
"Veľká škoda, že sme nezachytili vstup do zápasu. Mrzí ma, že sme nedokázali držať krok s Čechmi. Veľmi skoro nám ušli na rozdiel troch gólov, čo v zápase s takýmto súperom bolo už veľa. Chlapci si po dvoch tretinách pri skóre 1:4 v ich neprospech možno uvedomili, že ich čaká už posledná tretina na tejto olympiáde, preto sa rozhodli s výsledkom niečo urobiť. Bolo od nich sympatické, že do toho išli naplno. Lepšie korčuľovali, viac súpera napádali, nútili ho robiť chyby pri zakladaní útokov. V tretej tretine boli aktívnejším mužstvom. Za stavu 3:4 som veril, že sa im podarí skóre otočiť, čo by bolo úžasné. Bola by to senzácia! Prial som im to. Fakt som veril, že to dokážu. Keď sme však dostali gól do prázdnej bránky, tak som vedel, že to je definitívny koniec nášho účinkovania na tejto olympiáde." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies