Reakcie osobností na víťazstvo Dominiky Cibulkovej nad Agnieszkou Radwanskou

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 08:31 • 2 min
Reakcie osobností na víťazstvo Dominiky Cibulkovej nad Agnieszkou Radwanskou

MIAMI / BRATISLAVA - Reakcie na víťazstvo slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou 3:6, 7:6 (5), 6:3 vo štvrťfinále turnaja WTA Premier Mandatory Sony Open Tennis v Miami a jej postup prvý raz v kariére do Top Ten svetového rebríčka:

slovakia

left justify in out

Igor Moška (generálny sekretár STZ): "Vyhrať z troch mečbalov je pre každého tenistu veľká vzpruha do budúcnosti. V druhom a najmä treťom sete podala Dominika výborný výkon, keď otočila stratený duel. Navyše v ťažkých podmienkach v silnom vetre to bol z oboch strán zápas vynikajúcej úrovne. Semifinále na jednom z najväčších turnajov na svete a k tomu prienik do svetovej desiatky, klobúk dolu pred jej hrou. Domča tou svojou hrou do najlepšej desiatky rebríčka jednoznačne patrí. Pokorila vysnívanú hranicu pre každého tenistu. Samozrejme, bez januárového postupu do finále Australian Open by zrejme neprišiel ani tento ďalší veľký úspech. V zlomových momentoch má väčšie sebavedomie ako v minulosti, pred polrokom by takýto náročný zápas zrejme prehrala. Teraz bojuje a má aj potrebnú sebadôveru." 

Dominik Hrbatý (bývalý daviscupový reprezentant SR a 12. hráč rebríčka ATP): "Gratulujem Dominike k splneniu veľkého životného sna. To, čo dokázala, je neuveriteľné. Na tento zápas si určite bude pamätať do konca života. Stretnutie malo všetko, čo si môže tenista želať. Veľký zápas s dobrým tenisom, veľkým srdcom, trochou šťastia a krásnym koncom. Zažil som toho veľa, ale málokedy sa mi stáva, aby mi vyhŕkli slzy, keď sledujem niekoho iného. Gratulácia, Domča!" 

Chris Evertová (bývalá svetová tenisová jednotka, zdroj twitter): "Hovorte mi niečo o bojovnosti. Cibulkovej hra bola taká pôsobivá!" 

Brad Gilbert (bývalý 4. hráč rebríčka ATP a známy tréner, zdroj: twitter): "Ten zápas mal tak veľa vrcholov a pádov a stále držal v napätí. Nikdy ste nevedeli, čo sa práve stane, či to bude Aga alebo Domi, kto zvíťazí." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies