Reakcie osobností na úmrtie Leonarda Nimoya

NETKY.SK • 28 Február 2015, 13:45 • 2 min
Reakcie osobností na úmrtie Leonarda Nimoya

BRATISLAVA - Americký herec Leonard Nimoy, známy najmä ako pán Spock zo seriálu a filmov Star Trek, zomrel v piatok 27. februára vo veku 83 rokov. Príčinou jeho úmrtia bola chronická obštrukčná choroba pľúc.

slovakia

left justify in out

Na smutnú správu reagoval aj americký prezident Barack Obama, ktorý herca označil, okrem iného, za "celoživotného milovníka umenia či podporovateľa vedy". "Miloval som Spocka. Spolu s Michelle (prezidentova manželka, pozn. SITA) sa pripájame k jeho rodine, priateľom a nespočetnému množstvu fanúšikov, ktorým dnes tak vrúcne chýba," dodal v oficiálnom vyhlásení.
 

O svoje pocity sa prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Twitter podelilo aj množstvo ďalších známych ľudí.

"Je veľmi smutné, že som sa dnes ráno dopočul o smrti môjho kamaráta a kolegu Leonarda Nimoya. Mal som šťastie stráviť s Leonardom veľa radostných hodín v spoločnosti aj pred kamerou. Na jeho prácu nikdy nezabudneme," - herec Patrick Stewart, známy napríklad ako kapitán Jean-Luc Picard zo seriálu Star Trek: Nová generácia (1987 - 1994) i filmov Star Trek (1994 - 2002).

 

"Moje srdce smúti. Krásna hviezda vybledla. Leonard Nimoy, tvoj duch bude s nami navždy žiť a prosperovať," - herečka Zoe Saldana, ktorá sa predstavila ako Uhura vo filmoch Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013).

 

"Cítim sa, akoby sme stratili hlavu rodiny. Ďakujeme a odpočívaj v pokoji, Leonard," - herec John Cho, ktorý sa v snímkach Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013) objavil ako Sulu.

 

"Mám zlomené srdce. Hlboko ťa milujem, drahý priateľ a každý deň mi budeš chýbať. Nech uspávanku zbory anjelov ti zaspievajú..." - herec Zachary Quinto, ktorý stvárnil pána Spocka vo filmoch Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013).

 

"Miloval som ho ako brata. Všetkým nám bude chýbať jeho zmysel pre humor, jeho talent a jeho schopnosť milovať," - herec William Shatner, ktorý si po boku Nimoya zahral v Star Treku kapitána Jamesa T. Kirka.

 

„Dnes svet stratil veľkého muža a ja som stratil drahého priateľa. Vraciame ťa hviezdam, Leonard. Učil si nás ako „žiť dlho a prosperovať“ a ty si tak urobil, priateľ môj. Budeš mi chýbať vo všetkých ohľadoch,“ - herec George Takei, ktorý si po boku Nimoya zahral v Star Treku kormidelníka Hikarua Sulua.

 

"Odpočívaj v pokoji Leonard Nimoy. Svet geekov dnes smúti," - herec John Barrowman.

 

"Vždy som bol a navždy budem tvoj fanúšik. Ďakujem." - herec Nathan Fillion.

 

"Odpočívaj v pokoji Leonard Nimoy. Toľkých z nás v NASA inšpiroval Star Trek." - americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA).

 

"Stáli sme na tvojich pleciach a nemali by sme objavovať aké galaxie, keby si tam ty nebol pred nami. Ďakujem ti, Leonard. Odpočívaj v pokoji." - herec Wil Wheaton.

 

"Práve som sa dozvedel, že odišiel Leonard Nimoy. Nepoznali sme sa veľmi dobre, ale som šťastný, že som s ním mohol stráviť aspoň nejaký čas. Úžasný muž." - spisovateľ, scenárista a producent Neil Gaiman.

 

"Leonard Nimoy nám priniesol jednu z najúžasnejších a najušľachtilejších postáv v dejinách amerického rozprávačstva. Nájdite niekto planétu Genesis!" - herec, režisér, scenárista a producent Seth MacFarlane.

 

"Som taký šťastný, že som mohol pracovať s Nimoyom. Pred pár mesiacmi som s ním strávil sedem hodín vo dvojici. Spýtal som sa ho na všetko, čo mi napadlo, a on odpovedal." - scenárista a producent Roberto Orci.

 

"Zo všetkých duší, ktoré som stretol na svojich cestách, bol on najľudskejší. Zbohom, Leonard Nimoy - herec, režisér, kultúrna ikona," - herec, scenárista, producent, režisér a autor komiksov Kevin Smith.

 

"Odpočívaj v pokoji Leonard Nimoy, tvoja inšpirácia s nami bude žiť naveky. Ďakujem." - herec Masi Oka.

 

„Odpočívaj v pokoji,“ - herečka Mayim Bialik za tím seriálu Teória veľkého tresku, pričom na službe Instagram zverejnila fotografiu rukavice znázorňujúcej typické gesto pána Spocka.

 

Sám Leonard Nimoy v pondelok na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter napísal: "Život je ako záhrada. Môžete prežiť dokonalé chvíle, ale nie ich uchovať, iba vo vašich spomienkach. LLAP" (Live Long and Prosper., v preklade: Ži dlho a prosperuj).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies