Reakcie na žreb základných skupín MS 2014

NETKY.SK • 7 December 2013, 11:22 • 2 min
Reakcie na žreb základných skupín MS 2014

COSTA DO SAUÍPE - Súhrn reakcií na žreb základných skupín futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii:

slovakia

left justify in out

A-skupina: Brazília, Chorvátsko, Mexiko, Kamerun 

Luiz Felipe Scolari (tréner Brazílie): "Myslím si, že jedna či dve skupiny sú ešte náročnejšie ako tá naša. Musíme sa sústrediť na súboje v základnej skupine. Bola by chyba rozmýšľať o titule či vyraďovacích bojoch. Najprv musíme zvládnuť prvých troch súperov. Chorvátsko hrá veľmi pekný futbal a bude to proti nemu ťažké. Kamerun už veľakrát dokázal, že s ním treba počítať na svetovom fóre, dosiahol pár pozoruhodných výsledkov a Mexiko? Proti tomuto reprezentačnému výberu to býva vždy náročné." 

Niko Kovač (tréner Chorvátska): "Čaká nás neskutočný zážitok. Nastúpime v otváracom zápase šampionátu proti domácej Brazílii. Celý svet bude sledovať toto stretnutie. Páni, to teda bude niečo. Pokúsime sa domácim čo najviac sťažiť vstup do turnaja, ale určite to nebude jednoduché. Na MS v roku 2006 sme Brazílčanom poriadne vzdorovali a mali sme aj šance na víťazstvo, ale vtedy ich podržal brankár Dida a o ich úspechu rozhodol jediným gólom v dueli Kaká. Brazília je určite favorit našej skupiny, ale boj o druhú postupovú pozíciu bude otvorený. Mexiko sa síce v kvalifikácii trápilo, ale na šampionáte vždy zahrá tento tím dobre." 

Miguel Herrera (tréner Mexika): "Máme v skupine troch ťažkých protivníkov. Musíme tvrdo pracovať, aby sme sa adekvátne pripravili. Na druhej strane, treba mať aj realistický pohľad. Sme v náročnej skupine a potenciálni súperi vo vyraďovacej fázy z B-skupiny sú ešte horší. Chceme však dosiahnuť určité ciele." 

B-skupina: Španielsko, Holandsko, Čile, Austrália 
Vicente del Bosque (tréner Španielska): "Žreb k nám nebol príliš priaznivý. Myslím si, že sa nachádzame v 'skupine smrti', máme v nej veľmi zdatných súperov. Šampionát začneme stretnutím s nesmierne húževnatými Holanďanmi. Ich tím sa síce zmenil v porovnaní s tým, proti ktorému sme hrali vo finále MS 2010, ale zostali v ňom najväčšie hviezdy či už je to Robben alebo Van Persie. Vôbec som si neželal Čile, futbal v tejto krajine je na obrovskom vzostupe. Ani Austrália nebude určite ľahký oponent. Kľúčové bude, aby sme sa dobre pripravili po psychickej stránke a zvládli náš vstupný duel s Holandskom." 

Louis van Gaal (tréner Holandska): "Budeme hrať proti úradujúcim svetovým šampiónom Španielom, Austrálčanom, ktorých sme ešte nikdy nezdolali a Čiľanom, ktorí viedli nad Kolumbijčanmi 3:0, ale napokon remizovali 3:3. Ani jeden z týchto tímov nie je jednoduchý súper. Rozhodne však máme na to zdolať každého z nich. V prípade postupu by nás čakal zápas proti postupujúcemu z A-skupiny, v ktorej je Brazília. Tam by to bolo zaujímavé." 

Jorge Sampaoli (tréner Čile): "Je to skutočne ťažká skupina. Náš cieľ je jednoznačný - postup do osemfinále. Na to však budeme musieť ukázať výnimočné výkony. Tréner Španielska Del Bosque povedal, že si neželal za súpera Čile. Ja hovorím: Ani my sme nechceli v skupine Španielov." 

Ange Postecoglou (tréner Austrálie): "Toto sú majstrovstvá sveta, na nich sa vždy stretnú len tie najlepšie futbalové výbery. Už sa tešíme na výzvu, ktorá je pred nami. V skupine uvidíme skvelé zápasy a je na nás, aby sme boli toho súčasťou. Chceli sme hrať proti silným súperom, aby sme sa mohli porovnať na vrcholnej úrovni." 

C-skupina: Kolumbia, Grécko, Pobrežie Slonoviny, Japonsko 
Fernando Santos (tréner Grécka): "Možno to tak nevyzerá, ale toto je jedna z najťažších skupín na MS 2014, pretože všetky štyri tímy majú vyhliadky na postup. Kolumbia je veľmi silná v útočnej fáze. Pobrežie Slonoviny má v kádri skúsených hráčov ako Drogba a Gervinho a Japonsko chce prekvapiť. Grécko má však sľubnú šancu na osemfinále:" 

Giorgos Karagunis (kapitán Grécka): "Všetky tímy z tejto skupiny sú výkonnostne na rovnakej úrovni. Každý z nich môže postúpiť. My sme však už viackrát dokázali, že máme radi výzvy. Nebude to jednoduché, ale ja verím, že postúpime." 

Sabri Lamouchi (tréner Pobrežia Slonoviny): "Je to veľmi vyrovnaná skupina. Kolumbia je favorit a zvyšní traja členovia si to podľa mňa rozdajú o druhú postupovú pozíciu." 

D-skupina (Uruguaj, Kostarika, Anglicko, Taliansko): 
Roy Hodgson (tréner Anglicka): "Ide bez pochýb o veľmi ťažkú skupinu. Našou veľkou výhodou je to, že hlavný stan máme v Riu de Janeiro. To znamená, že nás čaká len jedna dlhá cesta. Mám pozitívne pocity, ale nikdy neviete. Futbalové zápasy nevyhrávate na papieri. Ak ste dobre pripravený, máte šancu vyhrať všetky súboje v skupine." 

Wayne Rooney (útočník Anglicka): "Ak chceme byť najlepší, musíme zdolať najlepších! Máme náročnú skupinu, ale už sa skutočne tešíme na turnaj. Teš sa Brazília!" 

Jack Wilshere (stredopoliar Anglicka): "Je to náročná skupina, ale čo už? Ak chceme uspieť, získať titul, musíme vyhrať zápasy s každým súperom." 

Cesare Prandelli (tréner Talianska): "Nie som znepokojený. Bol by som, keby sme dostali ľahkú skupinu. Pri takomto zložení budeme pripravení. Trápia ma skôr miestne klimatické podmienky. Možno by sme mali menšiu výhodu oproti Anglicku a Kostarike, keby sme s nimi hrali na Pohári konfederácií. Dôležité bude mať k dispozícii všetkých 23 hráčov. Cieľom je postup a najhorší súper? Kostarika, pretože ju vôbec nepoznáme." 

E-skupina (Švajčiarsko, Ekvádor, Francúzsko, Honduras): 
Didier Deschamps (tréner Francúzska): "Najdôležitejšie na takomto turnaji je vyhrať prvý zápas. To, že na úvod nehráme proti Švajčiarsku, je výhoda." 

Ottmar Hitzfeld (tréner Švajčiarska): "Veľmi tesná a napínavá skupina s rôznymi mentalitami. Európske tímy budú čeliť juhoamerickému a stredoamerickému štýlu. Je to zaujímavé zloženie. Francúzsko je efektívne, ale nesťažujem sa. Musíme využiť čas, ktorý máme na prípravu." 

Reinaldo Rueda (trénera Ekvádoru): "V roku 2010 som viedol Honduras a osud zariadil, že teraz stojím proti nemu. To je futbal, to je život. Napriek tomu, že máme dvoch súperov z Európy, obaja hrajú odlišným štýlom." 

F-skupina: Argentína, Bosna a Hercegovina, Irán, Nigéria 
Alejandro Sabella (tréner Argentíny): "Bol to pozitívny žreb, mohli sme dostať oveľa náročnejších súperov. Pôjdeme krok za krokom. Pristúpime vážne ku každému jednému stretnutiu." 

Carlos Queiroz (tréner Iránu): "Je pre nás veľká česť, že sa predstavíme v takejto atraktívnej skupine. Všetko máme vo vlastných rukách a nohách. Záleží len na nás, ako sa popasujeme s náročnými súpermi. Čakajú nás stretnutia proti najlepším tímom na svete, je to pre nás šanca vyspieť, zlepšiť sa. V prvom rade si však chceme užiť celý šampionát." 

G-skupina (Nemecko, Portugalsko, Ghana, USA): 
Kevin-Prince Boateng (stredopoliar Ghany): "Brat môj, opäť prišiel ten čas. To je to, prečo je život krásny. Nemôžem sa dočkať, ľúbim ťa brácho." 

Paulo Bento (tréner Portugalska): "Je to tesná skupina s favoritom Nemeckom pre jeho históriu a súčasný potenciál. USA aj Ghana majú kvalitné tímy, dobre organizované a dobrých hráčov, ktorí hrávajú v elitných európskych kluboch. Naše ambície však nemajú nič spoločné so zložením skupiny. Chceme postúpiť do osemfinále a budeme o to bojovať." 

Joachim Löw (tréner Nemecka): "Ťažko k tomu niečo povedať, Žreb určil takéto zloženie a my sme to nemohli nijako ovplyvniť. Podstatnejšie pre mňa je, že už poznáme dejiská našich zápasov a môžeme urobiť ďalší krok v prípravách na MS 2014. Starosti mi už teraz robí brazílske počasie, v čase šampionátu tam bude neskutočne teplo a vlhko. K súperom asi len toľko, že sa navzájom veľmi dobre poznáme. Proti Ghančanom sme hrali na MS 2010, proti Portugalcom zase na ME 2012. Američanov trénuje Jürgen Klinsmann, s ktorým máme skvelý vzťah." 

Jürgen Klinsmann (tréner USA): "Mal som taký zvláštny pocit, že dostaneme Nemecko. Je to jedna z najťažších skupín. Portugalsko má Cristiana Ronalda a všetci poznajú aj históriu zápasov Ghany s USA či Nemeckom. Ale o tom sú majstrovstvá sveta a tak to berieme. Dúfam, že prekvapíme niekoľko ľudí. Budeme pripravení a sebaistí. Víťazstvo v Taliansku a dobrý výsledok s Ruskom nám pomôže v príprave." 

Mesut Özil (stredopoliar Nemecka): "D a G-skupina sú ťažké. Pred nami sú zaujímavé a senzačné zápasy." 

Kwesi Appiah (tréner Ghany): "Je pekné hrať proti Nemecku a tiež USA, ktoré sme zdolali v osemfinále na MS 2010. Máme lepší tím ako pred štyrmi rokmi a som si istý, že v tejto skupine dôjde k viacerým prekvapeniam." 

H-skupina: Belgicko, Alžírsko, Rusko, Kórejská republika 
Marc Wilmots (tréner Belgicka): "Je to zaujímavá skupina. Naši súperi nemajú žiadne svetové hviezdy, ale nehovorím, že sme dostali ľahkých oponentov. Prvotný cieľ zostáva nezmenený - postup do osemfinále." 

Vincent Kompany (obranca Belgicka): "Belgicko, Alžírsko, Kórejská republika a Rusko. Zaujímavé, ale zradné, pretože sa nemáme za čo skrývať. Postup do ďalšieho kola je samozrejmosť." 

Fabio Capello (tréner Ruska): "Je to dobrá skupina, žreb nie je najhorší. Ďalším dôležitým faktom je dejisko našej skupiny. Hráme v centre Brazílie. Som spokojný." 

Hong Mjong-bo (tréner Kórejskej republiky): "Proti Rusku sme hrali v novembri prípravný zápas, ale súpera si naštudujeme ešte raz. Veci sa zmenili. Ľudia si možno myslia, že máme ľahkú skupinu, ale to nie je pravda. Nemali by sme podceniť žiadneho z oponentov, všetci sú silní a môžu postúpiť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies