MS 20: Reakcie hokejových osobností na úspech slovenských reprezentantov na juniorských majstrovstvách

NETKY.SK • 6 Január 2015, 13:47 • 2 min
MS 20: Reakcie hokejových osobností na úspech slovenských reprezentantov na juniorských majstrovstvách

BRATISLAVA - Reakcie hokejových osobností na úspech slovenských reprezentantov na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade, ktorí zdolali Švédsko 4:2 a po 16 rokoch získali bronz:

slovakia

left justify in out

Igor Nemeček, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH): "Je fantastické, že po 16 rokoch sme v tejto kategórii opäť získali medailu. Po šiestich rokoch sme boli opäť v semifinále a tentokrát vyšlo naozaj to, čo sme si všetci priali - priniesť na Slovensko medailu. Tento výber pôsobil od začiatku ako tím a vždy, keď sme dosiahli nejaké úspechy mali sme jeden kompaktný tím. Je to výsledok dlhodobej prípravy a práca projektu 'dvadsiatky', ktorú nám závidí celý svet. O tom, že hráme extraligu počas jesene, sa rozpráva už po celom svete. Myslím si, že vďaka tomu majú títo chlapci na viac a keď sa doplnia hráčmi zo zahraničia, tak sa to pretaví do úspechu ako teraz. Tešíme sa z toho a veríme, že na tieto úspechy nadviažeme a títo chlapci budú v budúcnosti platnými hráčmi reprezentačného A-tímu."

      

Jozef Golonka, legendárny útočník československej reprezentácie a Slovana Bratislava, člen Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) i SZĽH: "Je to obrovský úspech, s ktorým sa nepočítalo. V prvom rade sa treba poďakovať rodičom týchto chlapcov, že ich viedli k hokeju, pretože dnes je ťažká doba. Chalani sa dali dokopy, aj keď prišli z rozličných kútov, chytili formu a urobili nám veľkú radosť. Prvá nakladačka od Kanady bola dosť deprimujúca, ale dostali sa z toho. Myslím si, že v tíme sme mali také tri veličiny - Réwaya zo Sparty, ktorý bol lídrom mužstva, fantastického brankára a Cehlárika. To sú hráči, ktorí stmelili mužstvo a dali ho dokopy. Chlapci sa chytili po zápase s Fínskom a hrali krásny hokej. Je to obrovský úspech byť medailistami po toľkých rokoch, ale nesmieme to preceňovať, lebo život ide ďalej. U 20-ročných je to vždy riziko, či bude v tom ročníku alebo dvoch dostatok dobrých hráčov. Urobili nám radosť, ale už teraz treba sledovať ďalších mladých hráčov, ktorí na budúci rok doplnia tento káder."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona