Reakcia slovenských športovcov: Šport ide dolu vodou!

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 09:37 • 2 min
Reakcia slovenských športovcov: Šport ide dolu vodou!

Bratislava - Osobností z rôznych športových odvetví reagujú na vystúpenie slovenských hokejistov na MS v Kolíne. Motocyklista Štefan Svitko bol kritický a tvrdí, že celý slovenský šport "ide dole vodou".

slovakia

left justify in out

Erik Vlček, slovenský rýchlostný kanoista, dvojnásobný strieborný olympijský medailista v K4 na 1000 m: "Pred šampionátom som nemal veľké očakávania, no sledoval som všetky zápasy našich hokejistov. Bol som zvedavý, ako dopadnú. So slabšími súpermi sa vytrápili a vedel som, že so silnými sotva zabodujú. Realita je taká, že môžeme byť radi, že sme nevypadli."

 

Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru: "Šport ako taký je obrovský fenomén, na Slovensku je to hokej a futbal, ktorý vnímame hlavne cez majstrovská sveta. Ukazuje sa, že nie vždy sa dá dosiahnuť na najvyššie méty. Ja si cením, že naši hokejisti nezložili zbrane a bojovali so cťou až do posledného zápasu. V paralympizme sa hovorí, že prehry nás posúvajú ďalej. Ja verím, že ich naši hokejisti absorbovali a posunie ich to ďalej."

 

Richard Varga, slovenský triatlonista, trojnásobný majster sveta v akvatlone: "Sledoval som výsledky, reakcie aj komentáre. Ja to beriem tak, že to je úplne iná generácia ako bola predtým. Všetci ešte vidia rok 2002, ale toto je iná liga. Myslím si, že je to taký budíček nielen pre slovenský hokej, ale aj šport. Pokiaľ sa nezačne systematicky riešiť práca s mládežou, ďalej do tých 23 rokov, tak potom tak bude vyzerať ten šport."

 

Ivan Jakeš, motocyklový pretekár Rely Dakar: "Absolútne nechápem komentáre niektorých ľudí. Čudujem sa hokejistom, ktorí odmietli reprezentovať a chcú to komentovať. Naši chlapci odviedli to najlepšie, čo mohli a vedeli. Tí, ktorí tam boli, sa nemajú za čo hanbiť. Nech sa hanbia tí, ktorí odmietli reprezentovať."

 

Štefan Svitko, motocyklový pretekár Rely Dakar: "Vždy sa na hokej teším, ale tento rok som ani nepozeral. Celý náš šport ide dole vodou, štát by sa mal zamyslieť a podporiť mládež. Kedysi boli na Slovensku dobrí športovci v každom odvetví a teraz to je čoraz horšie."

 

Viktor Pečovský, futbalista MŠK Žilina: "Podľa mňa to chlapci mali ťažké. Bol trošku vidieť rozdiel v kvalite, snažili sa to vynahradiť nasadením a bojovnosťou, ale to nestačí na takýchto podujatiach. Preto to dopadlo tak, ako to dopadlo."

 

Peter Mičuda, bývalý slovenský basketbalový reprezentant: "Osobne ma teší, ako sa kvôli hokeju každoročne ľudia spájajú, aby fandili slovenskému tímu. Hráčom aj napriek neúčasti niektorých hráčov neuberám bojovnosť, no kvalita asi nebola na zodpovedajúcej úrovni. Fanúšikovska obec bola asi zvyknutá na lepšie výsledky. Je preto potrebné vsadiť na generačnú výmenu, ktorá bude chvíľu trvať. S výhľadom do budúcnosti hodnotím pozitívne tohtoročne účinkovanie reprezentácie do 18 rokov. Je to prísľub, že sa nemusíme obávať."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona