RBS zatvorí ďalších 259 pobočiek po celej krajine

NETKY.SK • 1 December 2017, 10:47 • 2 min
RBS zatvorí ďalších 259 pobočiek po celej krajine

LONDÝN - Britská Royal Bank of Scotland (RBS) zatvorí ďalších 259 pobočiek po celej krajine v rámci posledného kola zmien, ktoré sú vraj reakciou na presun zákazníkov k online službám.

slovakia

left justify in out

Banky v celej Británii sa snažia stlačiť svoje prevádzkové náklady rozširovaním online služieb.

 

Pobočky RBS a jej dcérskej NatWest sa zatvoria v polovici budúceho roka, čo prinesie zrušenie približne 680 pracovných miest, uviedla v piatok banka. Dodala, že úspory použije na investície do nových služieb, napríklad prostredníctvom smartfónov.

 

Takzvané mobilné transakcie od roku 2014 vzrástli o viac ako 70 %. RBS tvrdí, že až 5 miliónov jej zákazníkov používa mobilnú aplikáciu.

 

Banka, ktorú musela počas globálnej finančnej krízy v roku 2008 zachraňovať vláda, už v marci oznámila, že v tomto roku zruší 690 pracovných miest a zatvorí 180 pobočiek. A na budúci rok k nim pridá ďalšie.

 

Aj konkurenčné banky v Británii sa rozhodli pre rovnaký krok. Zatváranie sa dotkne najmä malých pobočiek v odľahlých vidieckych oblastiach. To sa ale nepáči politikom, ktorí argumentujú, že sa tak môže znížiť prístup malých podnikov v dotknutých oblastiach k úverom.

 

United, najväčšia britská odborová organizácia, kritizovala tento krok, ktorý podľa nej spôsobí nielen stratu pracovných miest, ale môže znamenať koniec bankových pobočiek na vidieku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies