RB Salzburg - Slovan Bratislava 3:0 v zápase F-skupiny

NETKY.SK • 30 September 2011, 17:54 • 2 min
RB Salzburg - Slovan Bratislava 3:0 v zápase F-skupiny

RB Salzburg - Slovan Bratislava 3 0 v zápase F-skupiny - Futbal Futbalisti Red Bull Salzburg zvíťazili vo štvrtkovom súboji 2. kola F-skupiny Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad slovenským majstrom Slovanom Bratislava 3 0.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Red Bull Salzburg zvíťazili vo štvrtkovom súboji 2. kola F-skupiny Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad slovenským majstrom Slovanom Bratislava 3:0. Zverenci trénera Ricarda Moniza tak v zápase v salzburskej Red Bull Arene získali v skupine prvé body, keď v úvodnom kole prehrali v Parku Princov s Parížom St. Germain 1:3.
      Výber hosťujúceho kouča Vladimíra Weissa, ktorý v 1. kole v Bratislave prehral s Athleticom Bilbao 1:2, má na konte v skupine dve prehry. Najbližšie sa "belasí" stretnú v EL vo štvrtok 20. októbra na Pasienkoch s PSG (21.05 h). Paríž v súbežne hranom súboji prehral v Bilbau s tamojším Athleticom 0:2, Španieli sú so 6 bodmi lídrom skupiny.
      Salzburg potvrdil, že sa mu v zápasoch so slovenskými mužstvami darí, vyhral aj v piatom vzájomnom súboji a opäť bez inkasovaného gólu. Rakúsky vicemajster už v 3. predkole fáze EL vyradil slovenského vicemajstra zo Senice po výhrach 1:0 doma, resp. 3:0 v Senici.

      2. kolo EL 2011/2012:
      F-skupina:
      Red Bull Salzburg - Slovan Bratislava 3:0 (0:0)
      Góly: 60. Leonardo, 76. Zarate, 90.+ Švento, ŽK: Cziommer - Had, Milinkovič, Guédé, rozhodoval: Tudor (Rum.), 7500 divákov.
      zostavy a striedania:
      Salzburg: Gustafsson - Schwegler, Pasanen, Sekagaya, Ulmer - Schiemer (88. Lindgren), Švento - Zarate (83. Maierhofer), Cziommer, Jantscher - Leonardo (86. Teigl)
      Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Had - Kladrubský (76. Štepanovský), Guédé - Grendel (54. Žofčák), Milinkovič - Lačný, Šebo

      Slovan nastúpil bez zraneného Halenára a chorého Žofčáka a v bráne s Hroššom, ktorému dal kouč Weiss prednosť pred Putnockým. Práve Hroššo vytiahol už v 3. minúte dobrý zákrok po strele Jantschera. Okamžite na druhej strane odpovedali "belasí", keď po krídelnej akcii Bagayoko adresoval spätnú prihrávku Milinkovičovi a jeho strela trafila brvno Gustafssonovej brány. Po zaujímavom úvode súperi už dávali pozor, miernu územnú prevahu mali domáci, keď Slovanu chýbala kvalitnejšia medzihra. Ale práve slovenský majster mohol otvoriť skóre s ďalšej vážnejšej akcie, keď v 27. minúte loptu po Milinkovičovom rohu poslal hlavou nad bránu Dobrotka. Ešte pred polčasom sa mohli presadiť aj domáci, odrazená lopta sa dostala ku slovenskému legionárovi "býkov" Šventovi, jeho pokus o lob bol však nepresný.
      Rakúsky vicemajster začal aj v druhom dejstve aktívne, v 54. minúte sa dostal do šance Leonardo, ale jeho hlavička po centri z priameho kopu od Jantschera išla iba nad Hroššovu bránu. Domáci postupne ešte zvyšovali obrátky a po hodine hry udreli. Po Jantscherovom centri sa nedohodla trojica hosťujúcich hráčov a lopta z hlavy Leonarda prešla za chrbát bezmocného Hrošša. O chvíľu nebezpečne pálil z diaľky vedľa Schiemer. Domáci boli stále aktívnejší a druhý gólový úder prišiel v 76. minúte. Zarate sa po peknej prihrávke Leonarda vyhol ofsajdovej pasci, urobil kľučku Hroššovi a z ostrého uhla trafil nezadržateľne pod hornú žrď slovanistickej brány. Slovan sa ešte v závere pokúsil s výsledkom niečo urobiť, no márne, naopak v nadstavenom čase Švento ľavačkou z voleja prekonal Hrošša aj tretíkrát. Slovan má v tabuľke skupiny na konte dve prehry a je posledný.

      tabuľka:
      1. Athletic Bilbao   2  2  0  0  4:1  6
      2. RB Salzburg       2  1  0  1  4:3  3
      3. Paríž St. Germain 2  1  0  1  3:3  3
      4. Slovan Bratislava 2  0  0  2  1:5  0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona