RB Salzburg - FK Senica 1:0 v úvodnom zápase 3. predkola

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:31 • 2 min
RB Salzburg - FK Senica 1:0 v úvodnom zápase 3. predkola

RB Salzburg - FK Senica 1:0 v úvodnom zápase 3. predkola

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FK Senica absolvovali vo štvrtok sympatický krst v pohárovej Európe, avšak napokon prerhali v úvodnom zápase 3. predkole Európskej ligy na ihrisku tímu Red Bull Salzburg 0:1. Odveta aktuálneho slovenského vicemajstra so šesťnásobným rakúskym šampiónom je na programe 4. augusta na Záhorí.

      EL 2011/2012, 3. predkolo (1. zápas)
      Red Bull Salzburg - FK Senica 1:0 (0:0)
      Gól: 75. Leonardo, ŽK: Sekagya, Cziommer - Motha, Gorosito, 90.+3 Pillár (za druhú ŽK), rozhodoval: Alexej Kulbakov (Biel.).
      Salzburg: Gustafsson - Schwegler, Pasanen, Sekagya, Švento - Leitgeb, Lindgren (46. Wallner), Cziommer - Zarate (67. Alex), Alan, Leonardo
      Senica: Bolek - Gorosito, Pillár, Gajdošík, Urbánek - Wijlaars (74. Kaka), Kóňa - Diviš (60. Hošek), Piroska, Motha - Piroska, Kroupa (Valenta).

      Futbalisti Senice, ktorí nastúpili v základnej zostave s kvartetom Slovákov a siedmimi legionármi, sa pri svojej európskej premiére držali statočne. Proti favoritov hrali disciplinovane, súpera včas dostupovali a prakticky až na jednu výnimku ho ani nepustili do vyloženej šance. Najväčšiu príležitosť v prvom polčase mal po prieniku na ľavej strane Slovák v drese domácich Švento, ale jeho prízemná tečovaná strela tesne minula pravú žrď Bolekovej brány. Po zmene strán technický pokus Sekagyu takmer skončil na konštrukcii senickej svätyne. Hostia aj naďalej pozorne bránili, ale do ofenzívy sa nepúšťali. Domáci mali stále územnú prevahu s častejším držaním lopty, ale dostávali sa dlho len k streleckým pokusom. Po jednom z nich opečiatkoval Alan spojnicu slovenskej bránky. V 74. minúte však centrálni stredopoliari Senice nechali rozbehnúť sa Leonarda stredom ihriska, ten aj so šťastím vnikol do šestnástky a zblízka poslal loptu ponad vybiehajúceho Boleka - 1:0. V závere domáci výrazne pridali a len vďaka svojmu brankárovi odišli senickí hráči do odvety s nádejným výsledkom. Bolek totiž v poslednej štvrťhodine najprv reflexívne zneškodnil obrovskú šancu Cziommera, ktorý po presnej nahrávke od Alexa pálil z prvej. Vzápätí kryl strelu Alana z ľavého uhla a toho istého hráča vychytal aj v 80. minúte, keď najprv vyboxoval jeho pokus zo šestnástky a potom dorážku z uhla. V nadstvenom čase dostal druhú žltú kartu český legionár Pillár a v odvete tak určite nenastúpi.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies