Razie v Belgicku objavili tajné nahrávanie zamestnanca jadrového výskumu

NETKY.SK • 17 Február 2016, 13:35 • 2 min
Razie v Belgicku objavili tajné nahrávanie zamestnanca jadrového výskumu

BRUSEL - Belgická polícia koncom minulého roka v rámci série protiteroristických razií zhabala videokazetu, ktorá má ako tajný cieľ filmovania riaditeľa belgického výskumného programu jadrového vývoja.

slovakia

left justify in out

Po novembrových teroristických útokoch v Paríži, do ktorých boli priamo zapojení občania Belgicka, vykonala federálna polícia viacnásobnú sériu domových prehliadok u osôb podozrivých z terorizmu a ich možných komplicov.

 

Federálna prokuratúra dnes priznala, že v rámci jednej z razií zabavila videokazetu s niekoľkohodinovým záznamom. Je na nej budova v regióne Flámsko a príchody a odchody osoby pracujúcej pre belgický jadrový sektor.

 

Na začiatku vyšetrovatelia nevedeli, kde sa dom nachádza a kto je filmovaná osoba. Vďaka autobusu spoločnosti De Lijn zachyteného na zázname sa im však podarilo vysledovať jeho trasu a lokalizovať neznámu budovu. Vyšetrovatelia následne zistili, že miniatúrna kamera, ktorá bola skrytá v kríkoch oproti sledovanému domu a z miesta činu ju odniesli zatiaľ neznáme osoby, zaznamenávala pohyb riaditeľa výskumného programu belgického jadrového vývoja.

Belgické médiá sa v tejto súvislosti pýtajú, či hlavným cieľom sledovania dôležitého zamestnanca jadrového výskumu osobami z kruhov protiteroristického vyšetrovania nebol pripravovaný teroristický jadrový útok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona