Razie nemeckej polície kvôli útoku vo Viedni

NETKY.SK • 6 November 2020, 10:01 • 2 min
Razie nemeckej polície kvôli útoku vo Viedni

Nemecká polícia v súvislosti s nedávnym teroristickým útokom urobili miest s napojením na útočníka.

slovakia

left justify in out

Väzby na rakúskeho občana pochádzajúceho zo Severného Macedónska, ktorý vraždil vo Viedni, si preklepli aj policajti v okrese Pinneberg, meste Osnabrücku i Kasseli, kde vrazili do podnikov a bytov. Informovala o tom spolková polícia s tým, že protiteroristická jednotka s tým, že nejde o podozrivé osoby, ale odhalené boli väzby na útočníka, preto preventívne zasiahli.

 

 

Kujtim Fejzulai zbožňoval Islamský štát a dokonca sa sem chcel dostať a bojovať zaň. Za to bol v rakúsku odsúdený, neskôr predčasne prepustený. Rakúske orgány dostali aj varovanie zo strany Slovenska, že menovaný sa snažil kúpiť si na Slovensku muníciu, čo sa mu nepodarilo. Rakúske orgány na to nezareagovali adekvátne, čo priznal aj šéf rakúskeho rezortu vnútra Karl Nehammer. Prečítajte si aj o tom, že Slovensko nemá podiel na teroristickom útoku vo Viedni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies