Razia v niekoľkých reštauráciách patriacich známej sieti: Rozdávali falošné bloky?!

NETKY.SK • 17 Február 2017, 12:52 • 2 min
Razia v niekoľkých reštauráciách patriacich známej sieti: Rozdávali falošné bloky?!

BRATISLAVA – Sieť Medusa Group, ktorá vlastní reštaurácie, bary a diskotéky nielen na Slovensku má poriadny problém.

slovakia

left justify in out

Vo viacerých ich podnikoch v Bratislave zasahovala Finančná správa a pri razii zadržali desiatky pokladníc. Podozrievajú ich, že tlačili falošné bločky, ktoré však konečnú sumu do tržby nezapočítavali.

 

Podľa denníka mala Finančná správa vykonať raziu v stredu. Zadržané pokladnice majú prejsť analýzou, ktorá má zistiť, či podniky krátili dane. V prípade potvrdenia podvodu by mohol majiteľ prísť o živnostenské oprávnenie.

 

„Finančná správa sústavne kontroluje dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov, ktoré patria do jej pôsobnosti. Konkrétne informácie o vykonaných kontrolách sú daňovým tajomstvom, a preto ich nie je možné poskytnúť,“ povedala denníku hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Spoločnosť Medusa Group vlastní napíklad reštaurácie Primi, Barrock, Kubu, Rio, pivárne Klubovňa, alebo aj diskotéku Trafo. Prevádzky má aj vo Viedni a Budapešti.

 

"Potvrdzujeme, že niekoľko našich podnikov navštívila dňa 15.2. Finančná správa, ktorá si zobrala na bližšiu kontrolu niekoľko našich pokladníc. Nebolo ich spolu viac ako desať. V posledných rokoch sú kontroly reštauračných prevádzok bežnou praxou, sme na ne pripravení a s kontrolnými orgánmi spolupracujeme. Pri desiatkach našich prevádzok v troch krajinách sú pre nás kontroly všetkého druhu bežná rutina, ktorá nemá vplyv na prevádzku kontrolovaných podnikov," informovala netky.sk spoločnosť Medusa Group.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona