Razia v Maďarsku, pri ktorej zastrelili policajta, súvisela s nedávnym atentátom

NETKY.SK • 27 Október 2016, 09:39 • 2 min
Razia v Maďarsku, pri ktorej zastrelili policajta, súvisela s nedávnym atentátom

BUDAPEŠŤ - Domová prehliadka v severomaďarskej obci Böny, pri ktorej v stredu majiteľ domu zastrelil policajta a druhého zranil, súvisela s vyšetrovaním budapeštianskeho bombového atentátu z 24. septembra, informoval dnes denník Magyar Idök.

slovakia

left justify in out

Obeťou stredajšieho útoku je hlavný vyšetrovateľ Národného úradu vyšetrovania (NNI) Péter Pálvölgyi, uviedla komerčná televízia ATV. Páchateľom je 76-ročný muž, ktorý je podľa informácií niektorých médií šéfom radikálnej pravicovej organizácie Magyar Nemzeti Arcvonal.

 

Muž začal samopalom strieľať na policajtov, keď sa priblížili k jeho domu. Vystrelil päť až šesť nábojov. Dvaja policajti utrpeli zranenia; jeden z nich, ktorého strelil do hlavy, zraneniam na mieste podľahol.

 

Páchateľa, ktorý pri prestrelke utrpel zranenia brucha, policajti zadržali. Do nemocnice v Györi ho previezli v kritickom stave. Jeho stav stabilizovali a dnes ho majú previesť do väzenskej nemocnice.

 

Domová prehliadka bola súčasťou otvoreného vyšetrovania, pričom kriminalisti hľadali zbrane a výbušniny. Maďarská Ústredná vyšetrovacia prokuratúra 20. októbra potvrdila zadržanie muža podozrivého zo spáchania septembrového budapeštianskeho atentátu. Páchateľ položil 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil. Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona