Razia v byte pilota Germanwings: Polícia našla niečo dôležité, havaroval kvôli rozchodu?!

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 11:07 • 2 min
Razia v byte pilota Germanwings: Polícia našla niečo dôležité, havaroval kvôli rozchodu?!

DÜSSELDORF – Nemecká polícia spravila včera večer raziu v byte kopilota Andreasa Lubitza v meste Düsseldorf s cieľom zistiť prečo havaroval Airbus A320 leteckej spoločnosti Germanwings so 150 ľuďmi na palube.

slovakia

left justify in out

Polícia z jeho bytu odniesla vo vreciach niekoľko predmetov, ktoré v laboratóriách podrobia ďalšej expertíze. „Zistili sme niečo, čo musíme teraz potvrdiť testami. V tejto chvíli nemôžeme prezradiť, o čo ide, ale mohlo by ísť o niečo veľmi dôležité, čo nás dovedie k tomu, čo sa odohralo,“ povedal pre britský denník Daily Mail nemecký vyšetrovateľ Markus Niesczery.

 

 

Podľa prvých informácií by za Lubitzovým činom mohol byť nedávny rozchod s priateľkou, z ktorého trpel psychickými problémami.

 

Okrem osobných Lubitzových vecí vyniesli z jeho bytu aj muža, ktorý by mal byť kopilotovým spolubývajúcim, jeho identita však ostáva utajená.

 

img

 

Polícia navštívila aj byt Lubitzových rodičov v mestečku Montabar, z ktorého takisto odniesli niekoľko vecí.

 

img

 

Kopilot Germanwings mal v minulosti psychické problémy

Mladý pilot, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobil utorňajšie zrútenie nemeckého lietadla vo francúzskych Alpách, v minulosti prerušil svoj výcvik z dôvodu psychických problémov. Informoval o tom vo štvrtok na svojom konte na sociálnej sieti Twitter redaktor portálu nemeckého týždenníka Spiegel Mattias Gebauer. Ten sa vo svojom príspevku odvolal na slová niekdajších spolužiakov pilota Andreasa Lubitza. Prestávku vo výcviku v roku 2009 ešte v priebehu štvrtka spolu s identitou mladého muža potvrdilo aj vedenie spoločnosti Germanwings, ktorému zrútený stroj patril. Odmietlo však špecifikovať dôvod pauzy. Podľa Gebauera ním bol takzvaný syndróm vyhorenia a s tým spojené depresívne stavy.

 

img

 

Lietadlo spoločnosti Germanwings sa v utorok narazilo do vysokohorského úbočia Álp na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu bolo 150 ľudí, z ktorých nehodu nik neprežil. Podľa francúzskou prokuratúrou zverejnených údajov z takzvanej čiernej skrinky bol v čase nárazu stroja v kokpite iba Lubitz, pričom hlavný pilot sa niekoľko minút pred nárazom neúspešne pokúšal o návrat do kabíny.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies