Razia v Bitterfelde sa zrejme týkala dvoch islamistov

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 17:28 • 2 min
Razia v Bitterfelde sa zrejme týkala dvoch islamistov

BITTERFELD - Proti dvom islamistom bola zrejme namierená štvrtková razia v Bitterfelde v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko, o ktorej sa verejnosť dozvie podrobnosti až v nasledujúcich dňoch.

slovakia

left justify in out

Na operácii sa zúčastnili desiatky príslušníkov policajného útvaru osobitého určenia. Ako už v piatok informoval Stredonemecký rozhlas (MDR) s odvolaním sa na sasko-anhaltský krajinský kriminálny úrad, obaja muži pochádzajú zo zahraničia a majú 20 a 27 rokov. Zodpovední nechceli ani potvrdiť, ani dementovať špekulácie o tom, že jeden z mužov bol už skôr monitorovaný orgánmi úradu pre ochranu ústavy.

 

Razia sa uskutočnila v dvoch bytoch a pátralo sa počas nej po strelných zbraniach, a to na základe indícií, ktoré získali vyšetrovatelia. Policajti zhabali počítače, nosiče údajov a mobilné telefóny, nikoho však nezadržali. Zatiaľ nevedno, či sa pri razii našli hľadané zbrane. Prokuratúra v Dessau prisľúbila informácie verejnosti na budúci týždeň.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies