Razia tureckej polície bola úspešná: Zadržala ďalších najmenej 32 stúpencov IS

NETKY.SK • 12 November 2017, 15:33 • 2 min
Razia tureckej polície bola úspešná: Zadržala ďalších najmenej 32 stúpencov IS

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala ďalších najmenej 32 cudzincov, považovaných za stúpencov teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas razií v šiestich obvodoch Istanbulu, pri ktorých došlo aj k zhabaniu nešpecifikovaných dokumentov a digitálnych materiálov.

 

Vyplýva to z nedeľňajších informácií tureckých tlačových agentúr Anadolu a DHA, ktoré sa však nezmieňujú o štátnej príslušnosti zadržaných.

 

Turecké bezpečnostné zložky už niekoľko týždňov intenzívnejšie postupujú proti bunkám IS v krajine. Iba v piatok prišli z krajiny polmesiaca správy o zadržaní 109 podozrivých vo viacerých tureckých mestách. Aj medzi nimi malo byť 11 Sýrčanov a ďalších 82 cudzincov z nemenovaných štátov.

 

Podľa piatkového vyjadrenia tureckého ministra vnútra Süleymana Soylua, ktoré sprostredkovali tamojšie médiá, došlo v priebehu roka k zadržaniu takmer 4000 predpokladaných stúpencov IS, na 1129 z nich uvalili vyšetrovaciu väzbu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies