Razia pri Komárne: Policajti našli pri dvoch domových prehliadkach zbrane, strelivo i parohy!

NETKY.SK • 13 November 2014, 14:28 • 2 min
Razia pri Komárne: Policajti našli pri dvoch domových prehliadkach zbrane, strelivo i parohy!

NITRA - Kriminalisti z Komárna vykonali dve domové prehliadky v obci Svätý Peter. Počas nich našli niekoľko zbraní, streliva a poľovníckych trofejí parožia.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu a prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu pytliactva, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. 
     

Komárňanskí kriminalisti na základe získaných operatívnych informácií zistili, že 39-ročný muž z obce Svätý Peter prechováva zbrane. V stredu 12. novembra v Hurbanove muž policajtom dobrovoľne vydal 130 kusov streliva a zbraň škorpión, neskôr k nim ešte doložil brokovnicu. Následne policajti získali príkaz od sudcu na vykonanie domovej prehliadky. Našli a zaistili počas nej ďalšie dve strelné zbrane s tlmičom a puškohľadom, zásobníky a celkovo 800 kusov rôzneho streliva, skonštatovala Bruchterová. Muža k veci vypočuli a začaté bolo trestné stíhanie vo veci zločinu a prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovanie so zbraňami. 
     

Dnes v ranných hodinách vykonali policajti na základe príkazu od sudcu domovú prehliadku na Budovateľskej ulici v obci Svätý Peter v ďalšom dome. U 35-ročného muža zaistili dve strelné zbrane a 54 rôznych nábojov. Okrem nich našli policajti v dome približne 70 poľovných trofejí parožia. "Všetky zaistené zbrane budú podrobené expertíze. Taktiež sa bude zisťovať, ktoré zbrane podliehajú povoľovaciemu konaniu," potvrdila Bruchterová.
     

Za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami hrozí zo zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Za prečin pytliactva je dvojročný trest odňatia slobody.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies